2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Ce este Creationismul ? (o mare teapa !)


Creaţionismul este credinţa că Dumnezeu a creat în mod miraculos formele fundamentale de viaţă[1] (Este important deci de reţinut că „creaţionismul nu este ştiinţă”) [2]. Până pe la mijlocul secolului al XIX-lea, practic toată lumea în Occident credea povestea biblică a creaţiei. După ce Charles Darwin a propus în Originea Speciilor (1859) evoluţia naturală a formelor de viaţă, creaţionismul a pierdut repede teren, acest fapt fiind în special adevărat printre oamenii de ştiinţă care în majoritate pe la finele deceniului 7 al secolului al XIX-lea îmbrăţişaseră deja o formă de evoluţie biologică (cum spune Jacques Godbout, „trebuie amintit elevilor că duşmanii credincioşilor sunt în primul rând microscopul şi telescopul”[3]). Creştinii conservatori, pe de altă parte, au rămas ataşaţi ideii de creaţie specială. [4]

Creaţionismul este credinţa că universul şi toate formele de viaţă au fost create de Dumnezeu din nimic.

Citeste tot articolul

AICI

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

iulie 19, 2008 - Posted by | Stiinta vs Religie | , , , , ,

3 comentarii »

 1. baiete teoriile einstainiene sunt ptr perioda noastra de tranzitie , de abia suntem la inceputul dezvoltarii omeniri , si cu toate astea -Creatia- nu se opreste aici , ea va continua de cateva mii de ani de acum in colo in care vor apare alti mari ilustri ai omeniri . pasul pe care la facut omenirea in ultimi 200 de ani e doar la inceput , ptr ca se vede destul de clar in evolutia stiintifica

  Comentariu de web | septembrie 19, 2010 | Răspunde

 2. Teoriile stiintifice au esuat, iar pe aceste teorii a fost construita toata stiinta moderna, de la Principia Philosofia Matematica a lui Isaak Newton si pana in zilele de azi.
  Diferenta dintre modelele teoretice si experimentele practice este atat de mare pentru ca teoria este un model simplificat, idealizat, utopic al Realitatii si are o aplicabilitate extrem de limitata.
  Si totusi, noi ne-am construit stiinta, tehnologia, cultura, civilizatia si societatea moderna pe aceste modele utopice… si ne miram ca ele nu functioneaza si esueaza in a da raspunsuri corecte la intrebarile fundamentale:
  – cine suntem
  – de unde am venit
  – care e scopul Vietii
  – exista Dumnezeu, si daca da cine este, ce face, si care ii este rolul
  Exista insa o speranta: Principiile Relativitatii.
  Relativitatea Einsteiniana a desfiintat odata pentru totdeauna identitatile Newtoniene, pentru ca in Natura nu exista decat „asemanator dar nu identic”, fiecare manifestare fizica supunadu-se Principiului Unicitatii, de unde si necesitatea introducerii in productie a marjei de Eroare Acceptabile.
  Astfel spus, matematicile sunt modele idealizate prin precizia rezultatelor obtinute, rezultate fara corespondenta identica in Natura ci numai intr-o limita de asemanare, indiferent cat de riguros este realizat experimentul.
  In prezent suntem dominati de Creationismul Stiintific prin teoria Big-Bang-ului care desi a fost infirmata prin observatiile astronomice, ii face pe sustinatorii ei sa continue sa adauge factori de corectie cum ar fi Inflatia, Materia si Energia Intunecata. Insa, cu toate ajustarile Modelul Creationist al Universului esueaza de fiecare data in fata Realitatii si totusi astro-fizicienii continua sa caute carje si proptele pe care sa le adauge la un Model deja mult prea stufos.
  Aceasta nu mai este Stiinta ci Religie: Creationism Stiintific.

  Comentariu de Ultimus Romanorum | septembrie 19, 2010 | Răspunde

 3. ba esti un mare gogoman

  Comentariu de gigel | martie 26, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: