2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Piramida lui Keops – 2


Piramida lui Kheops

Piramida lui Kheops

Locaţie: Platoul Gizeh – oraşul Gizeh, necropola anticului Memphis, actualmente parte a capitalei Cairo.

Aceasta este singura minune a lumii ce nu necesită descrieri ale istoricilor din antichitate sau ale poeţilor. Este singura minune a lumii asupra căreia nu se fac speculaţii referitoare la formă, mărime şi prezentare. Este cea mai veche şi totuşi singura care a supravieţuit timpului. Contrar părerii generale, numai Marea Piramidă a lui Khufu (Cheops), nu toate cele trei Mari Piramide, se află pe lista celor şapte minuni ale lumii antice.

Citeste tot articolul

AICI

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

iulie 21, 2008 - Posted by | Piramidele egiptene | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

137 comentarii »

 1. Interesanta Variatiunea ta in metru popular,Epsiloane!Acest gen de pamflet satiric n-a mai fost folosit cam de multisor in Romania.Mai concret din perioada interbelica.Se pare ca Tudor Arghezi a fost ULTIMUL MOHICAN in cultura romana care a folosit acest gen de pamflet popular.Nu stiu ce succes o sa ai cu el,dar mie mi-a readus in memorie perioada respectiva din istoria noastra ca popor,la fel de zbuciumata ca si perioada actuala.

  Comentariu de LYNKEUS | octombrie 9, 2010 | Răspunde

 2. ==Scitilor de internet[variatiuni in metru popular]==Dalelei feciori de lele/Si viteji ca o muiere,/Neam de curve si de lotru/Ce v-ati pripasit prin codru,/Ati crezut,in mintea sluta,/Ignoranta si inculta,/Ca puteti sa ma prostiti/Cu carboave de la sciti,/De-ati iesit la drumul mare/Tot pe papagali calare,/Calarind pe deselate/Doar minciunile sfruntate,/Ce le vanturati prin lume/Fara sir si fara nume,/De va stie tot olatul/Si de-a lungul si de-a latul,/Cum vorbiti voi romaneste/Precum ratele leseste,/Care sasaesc pe nas/Ca si glasul vostru las,/Numai vorbe de-alea slute,/Ignorante si inculte,/De le crede cine-o vrea,/Ori pe drum,ori pe sosea,/Ce le tot manati de-a dura,/Naclaind in ele ura,/Ce-o purtati in voi smintiti,/Prin NOAPTEA recilor sciti,/Pangarind in om lumina,/Cu miamelede Glina,/Cu noroaie si blesteme/Fracmasoanicelor gheene,/Ce-au umplut cu jeg salasul:/Bucegiul si Fagarasul!…//Dalelei feciori de codru/Nu-mi e mie de voi modru,/Nici tarseala nu imi este/Sa va scriu si o poveste,/Sa ma pomeniti,mai frate,/Toti cu gurile cascate/Ca nu stiti de unde vine/Zvon de ape cristaline,/Si de vantul-zis Zefir-/Imbracat in patrafir/Sa va spovedeasca frate:/De zoaie si de pacate/Ca faceti bale la gura/De atat noroi si ura,/Ca nici voi nu stiti ce aste,/Floare Albastra sus pe creste,/Luminand precum o Cruce/Toate gloatele nauce/Ce privesc spre Caraiman,/Cu blesteme de golan,/Fara sa priceapa sonul/Ce il sursura Izvorul:/Neam de curve si de sciti/Doar cu noptile uniti…//Ati uitat,mai sciti smintiti,/Cand veneati la noi spesiti,/Cu alai de cai si care/Cu desgele-n spinare,/Cand va tot mana din spate/TAR’IVAN ca niste gloate,/Razletite si rebele/De cnuturi si de belele,/Si ne tot treceati hotaru,/Cand cu pasul,cand cu carul,/Si cereati aici salas/Adaposturi si imas,/Pentru voi si pentru vite,/In vremurile bejenite:/Ati uitat?V-aduc aminte!…//Fie vremea buna,rea,/Mie-mi curge Dunarea/Oltul,Muresul si Tisa…/Si izvoarele din munti/Sipotind prin codri sfinti/ Duc cu ele DOINA-n vale,/De romani tot franti de sale,/De nu mai stiu ei de ei/De atatia farisei,/Ce le-au tot tradat ca Iuda/Si credintele si truda,/De nu stiu sa-si afle locul/Si sperantele si jocul,/Ce li le-au lasat stramosii…/Plang a jale chiparosii,/Si nici plopii nu mai stiu/Mersul vremii prin pustiu,/Ca ii vamuiesc talharii/Otravindu-le lastarii,/Tot cu zoaie si arginti/Si tradari de Neam si Sfinti:/O!voi sciti din TARA MEA,/Dunari-v-ar Dunarea/Si Sfinxul iubit de daci,/Vedea-v-ar pe toti araci/Doar infipti la vechea VIE,/Pe intraga ROMANIE…24-09-2010 BUCURESTI

  Comentariu de Anonim | octombrie 8, 2010 | Răspunde

 3. Bravo,Marius S.,i-ai zis-o ceangaului de i-a cazut ochii in gura, si se uita printre dinti ceacar la tine,ca si la mine,de nu mai stie saracul ce sa creada.Stii ce zice asta in mintea lui,stand de vorba cu tatana-sau in gand?Uite asa zice:,,Dalei,mo,teteo,hi-ti-ar gramatica a dracului sa-ti hie,ca nu e buna da ni’ca!M-am umplut de raie capreasca cu ea,ca Nica a lui Stefan al Chetrii,la Irinuca!”,,Alei,mo,com?Nu e bune gramaticile meli?Ca le-am batut pa nicovala,si buchi si pa darvala.Dá ce ciorilor nu e buna?”,,d-áia,c-asa zice niste cioloveci,ca io nu stie sa scrie si sa citeasca ,nici ca la clasa II-a.”,,Alei,asa zace?! ”,,Asa zace!”,,Sa lé mai buchisim atuncea,mo,poate o scoatem la parleala!”

  Comentariu de EPSILON | octombrie 6, 2010 | Răspunde

 4. Marius S.are perfecta dreptate.Denumirea orasului Cernavoda-in Scito-slava-chiar asta inseamna:Apa Neagra!Lucrul acesta este absolut evident si pentru non-sciti,dar care au totusi cunostinte de limba slava.Pentru acestia nu este nici un secret ca: Cerna/Cerno,inseamna Negru/Neagra;iar Voda inseamna Apa.Prin urmare-si fara nici un comentariu scitic-denumirea orasului Cernavoda nu poate fi decat aceasta:Apa Neagra!Lucrul acesta poate fi sustinut prin slavona si printr-un poem a unui poet „scit”-nascut in satul RIAZANI-care zicea si el acelasi lucru,pe care il zice si Marius S.,adica:,,Ciornai,ciornai Ciolovec”.

  Comentariu de LYNKEUS | septembrie 30, 2010 | Răspunde

 5. Daca lista noastra e ,,in ceruri”,a voastra e ,,sub pamant”.De aia si sunteti asa de batuti in cap,precum niturile de la podul lui Anghel Saligni de la Cernavoda-Apa neagra in limba scitilor!

  Comentariu de Marius S. | septembrie 29, 2010 | Răspunde

 6. Cabinetul psihologic prieste doar psihopatilor ca tine.Eu nefiind nici psihopat,si nici inapoiat mintal ca tine,nu vad pentru care motiv ar trebui sa merg la un cabinet psihologic.Stai tu linistit-scit din jud.Vaslui-ca eu stiu mai multa psihologie decat tine,si nu iau ,,talomida”cum iei tu,ca sa-ti luminezi creierii intunecati-precum Parul lui Benerice-de ignoranta de care esti atat de mandru.Si inca un proverb pentru tine,ca poate proverbele le-oi intelege si tu,daca n-ai nici un fel de GLAVA in creieri:,,Prostul daca nu este si fudul,parca nu e prost destul!”

  Comentariu de EPSILON | septembrie 28, 2010 | Răspunde

 7. Spre deosebire de egipteni,care erau un popor si cultivat[Vezi in acest sens Biblioteca din Alexandria,una din cele opt minuni ale lumii antice]si educat in Spiritul Luminii[vezi si credinta aproape de nezdruncinat a egiptenilor in Zeul Luminii Amon-Ra]scitii din nordul Marii Negre erau in totala opozitie nu doar cu egiptenii,ci si cu persii,grecii si romanii,adica cu popoarele care posedau si cultura,si civilizatie,si stiinta,motiv pentru care aceste popoare au reusit sa se mentina in istorie pana in zilele noastre,in timp ce hoardele BARBARE scitice,care nu posedau aceste atribute -posedau doar forta bruta,animalica-au disparut cu totul din istorie,fiind infranti si asimilati de catre slavi.Si daca ne-a mai ramas si noua ,romanilor,unele reminiscente scitice,asta nu se datoreaza faptului ca „scitii”din Scitia Minor ar fi fost sciti cu adevarat -ei erau traci-,ci pentru ca de-a lungul istoriei am fost nevoiti sa convietuim si cu scitii,si am imprumutat de la ei tot ce era mai prost: spiritul de turma,si prostia dusa la extrem.Din pacate acesta este adevarul istoric,si el iese la lumina oridecatori spiritul scitic scoate capul la lumina.Prost si gol acest cap…

  Comentariu de EPSILON | septembrie 27, 2010 | Răspunde

 8. Si inca ceva:treceti si porcaria asta, a scitului Eduard ca un dela…in preistoria ignorantei lui cvasitotale!Va rugam frumos,nu mai oripilati si bunul simt al romanilor cu asemenea tampenii pseudopsihologice,ca s-ar putea sa ajungeti paranoici,ca si NKVD si gasca lui …

  Comentariu de Marius S. | septembrie 27, 2010 | Răspunde

 9. Daca vreti sa porniti in cautarea Lanei de aur,sau in vreo expeditie de cunoastere si de civilizare a „ramasitelor”scirilor pontici,treceti-ma si pe mine pe lista voastra!

  Comentariu de Marius S. | septembrie 27, 2010 | Răspunde

  • Nu ne mira faptul ca aveau cunostinte de astrologie/astronomie , fiidca analizele imprejurimilor a constatat ca -Nilul- vizavi de amplasarea piramidelor se suprapunea perfect pe mijlocul -Caii Lactee- . Analizand piramidele datate din dinastia a-4-a , care din multe motive necunoscute au fost construite la cativa km de Ghizeh , ele purtau nume de stele , potrivindu-se perfect cu constelatia -Orion-[Osirius].

   Comentariu de deey | septembrie 27, 2010 | Răspunde

  • lista voastra este in ceruri ca acolo sigur gasesti mintuirea

   Comentariu de eduard | septembrie 28, 2010 | Răspunde

 10. Cereti-va afara ,ma NASTRAUCILOR,ca sunteti groghi amandui!V-a facut de tot rasul de pe lume un simplu amator,fara sa aiba cunostinte speciale de manipulare a constiintelor,asa cum ai tu ,scit-nkvdist,si lucrul asta te arde cel mai tare la ficatei,ca bruta din tine nu poate digera asa de usor umilintele repetate la care a fost supus de un simplu amator,dar cu un dram de cultura ceva mai mult…hat-hat,decat voi.Dar cum nastraucilor nu le-a placut nici scoala,cum nu le place nici cultura,si lucrul acesta il poate vedea orcine din postarile voastre,reiese destul de clar,pentru oricine doreste sa vada acest lucru,ca dezavantajul initial al lui Epsilon,s-a transformat putin cate putin in avantaj,pe masura ce acesta a inceput sa uzeze de cunostintele generale si teoretice pe care i le oferea Cultura,si nu pregatirea speciala,pe care o aveati unii dintre voi.Dar daca n-o puteti digera asa de usor,pe cele di viitor n-o sa le puteti digera nici daca ati acea stomace de strut,ca de acum intru si eu in joc de partea lui Epsilon,si eu s-ar putea sa am cunostinte mai mari si mai multe decat el.Sa va vad cat va tine cureaua,sau daca o sa va mai tina si capetele alea seci vreo bruma de stiinta in ele.

  Comentariu de LYNKEUS | septembrie 26, 2010 | Răspunde

  • Sa nu uiti sa treci pe la cabinetul psihologic , ptr ca altceva nu-ti va prii

   Comentariu de eduard | septembrie 27, 2010 | Răspunde

 11. Cu oglinda pe care ti-am pus-o in fata nu poti sa ai decat un astfel de monolog deslanat.Tu te uiti in oglinda si-i zici aluia pe care il vezi acolo tot feluri de „ecouri”care iti trec prin minte.Dar Ecoul este doar forma de manifestare a Golului,si a Materiei inconstiente!Intr-adevar,mari si faimosi profesori ai avut la scoala ta de „Papagali politici”de la STEFAN GHEORGHIU!Lumea voastra nu mai exista demult,dar tu te incapatanezi sa o refaci din cioburi si din goluri,fara sa ai nici un fel de stiinta teoretica in tine,ci doar SARLATANISME IEFTINE…Esti contradictoriu tot timpul,si tocmai lucrul asta te da de gol,ca esti fals si contrafacut.Spor mai departe la MONOLOG!

  Comentariu de EPSILON | septembrie 26, 2010 | Răspunde

 12. Si eu zic la fel ca tine…Sa te duci la Alba ca Zapada,sa te invete sa scrii si sa socotesti,ca te faci dracului de ras cu scrisul tau de agramat!Catastrofa gramaticala ce esti!Mai ai si nesimtirea sa dai altora sfaturi: ignorant si analfabet ce esti!

  Comentariu de EPSILON | septembrie 26, 2010 | Răspunde

 13. De acord cu tine Mutulica-Smiorcaici: Sa te duci tu intai la un cabinetul psihologic,sa te consulte specialistii daca ai creieri,sau daca ai doar …masa mucilaginoasa! Cat despre mine eu cred ca scriu destul de coerent,si pe intelesul tuturor,lucru care nu se intampla si in partea opusa.

  Comentariu de EPSILON | septembrie 26, 2010 | Răspunde

  • eu zic sa urmezi in continuare ceam prescris sio sami multumesti

   Comentariu de eduard | septembrie 26, 2010 | Răspunde

 14. ==Un scit…cinci sciti== Un scit din Dionysopolis-pe cand acesta se mai afla inca in Scitia Minor,si nu migrase cu piatra cu tot in jud.Vaslui-scria despre contemporanii sai…”oameni recenti”ca si el,talmacindu-le visurile si aspiratiile lor zadarnice spre ordinea si cultura clasica greceasca,urmatoarele:,,Visul voluntar al ordinii se transforma,azi ,in cosmarul inevitabil al dezordinii, chiar si celor mai bine intentionati,ordinea care le iese din maini ca urmare a vointei de a impune o anumita ordine,nu mai este ordinea de odinioara-acea ordine pe care o numeam „fireasca”,nu pentru ca era in vreun fel naturala{inscrisa in astre},ci pentru ca avusese timp sa creasca impreunacu noi,pentru ca,asemenea hainelor mult purtate,a putut sa imprumute de la organismul nostru viu toate cutele si particularitatile sale irepetabile.Orice ORDINE CONTRAFACUTA sau imaginata,e condamnata sa devina,mai devreme sau mai tarziu,premisa unei DEZORDINI DATE…”Cu siguranta ca nu toti scitii din vremurile trecute au fost inculti-acesta este unexemplu singular totusi de de cultura,si de viziune asupra ei-tot asa cum nu toti scitii de azi sunt oameni culti,chiar daca beneficiaza de cele mai recente descoperiri ale stiintei si tehnicii de varf.Faptul ca esti racordat la internet iti inlesneste ACCESUL SPRE CULTURA,dar nu-ti da si CULTURA INSASI!Si pentru a nu fi acuzat ca vorbim fara „obiectul muncii”,asa cum fac scitii de astazi,sa dam un contra exemplu de GANDIRE SCITICA CONTEMPORANA,pentru ca orice om cu capul pe umeri ,si cu cele 10 gr de ratiune in creier,sa poate face diferenta neta intre UN SCIT CULT,si altul …PROST FACUT GRAMADA:,,Asa ma gandeam si eu,poate ar trebuii sa mearga la un cabinet psihologic.Pacat ca era noastra are un asemenea exemplu handicapat cu licenta.Dupa parerea mea toate piesele lui de teatru de mai sus,invie temeri primitive fata de semenii sai.Praful sa ales din povestioara lui inspirata din piesele culturale.Poate cei de la -Catavencu-ar fi interesapi de un asemenea fenomen.Sa-ti atentionezi profesorii tai ptr ce-ai postat,ptr a da licenta , care nu prea o ai.”Lasam cititorilor acestui site placerea sa faca ei singuri diferenta dintre cultura si incultura,si dintre CALITATEA de OM, si CANTITATEA de ANIMALITATE!Si inca un proverb popular romanesc: ,,Cainele moare de drum lung,iar prostul de grija altuia!”

  Comentariu de EPSILON | septembrie 26, 2010 | Răspunde

  • Nu ma las intimidat de faima si pozitia ta . Discursurile tale inferioare sunt o sursa inepuizabila de eufemisme la adresa comentatorului , iar gandirea ta original-neconventionala refuza tiparul formal al societatii civilizate folosite empiric in toate formele tale . Stilul tau decizional care miroase de la distanta , reduce operativitatea , deoarece da aceleasi rezultate cunoscute . Admiratia exagerata la adresa unor oameni , nu e potrivita ptr un om normal , si te atentioneaza ca deasupra capului tau gol mai exista si un numar de oameni cu un prag inalt superior tie . Oricum viata ta dinamica in continua miscare este fraudata – iar acceptarea si refuzarea ei , tine ca leacuri temporare ptr tine . Ma tem in schimb ptr schimbarea compozitiei chimice din capul tau care afecteaza intelectul , si se manifesta dupa cum am vazut .

   Comentariu de NKVD | septembrie 26, 2010 | Răspunde

 15. Asa ma gandeam si eu , poate ar trebuii sa mearga la un cabinet psihologic . Pacat ca era noastra are un asemenea fenomen handicapat cu licenta . Dupa parerea mea toate piesele lui de teatru de mai sus , invie temeri primitive fata de semenii sai . Praful sa ales de povestioara lui inspirata din pisele culturale . Poate cei de la -Catavencu-ar fi interesati de un astfel de fenomen . Sa-ti atentionezi profesorii tai ptr ce-ai postat , ptr a putea da licenta , care nu prea o ai .

  Comentariu de NKVD | septembrie 26, 2010 | Răspunde

 16. Si pe mine m-ai lasat cu gura cascata,cu manevra ta.I-ai blocat cu totul pe „sciti”cu :,,DIONYSOPOLIS,din jud.Vaslui.”Asa le trebuie.Sa puna mana sa invete gramatica si istoria Romaniei,si dupa aia sa se dea mari pe internet! O sa le arat si amicilor mei chestia asta. E tare de tot!

  Comentariu de Marius S. | septembrie 26, 2010 | Răspunde

  • sa nuti intre vreo musca in gura -cascatule

   Comentariu de eduard | septembrie 28, 2010 | Răspunde

 17. Bravo,ma Epsiloane!Chiar nu ma asteptam sa faci un asemenea”meci”,sa scoti asemenea efecte,ba chiar sa rastorni niste situatii aproape imposibil de rasturnat.Felicitari!Dai inainte,ca mie imi place cum ii dai tu „inainte”…

  Comentariu de LYNKEUS | septembrie 25, 2010 | Răspunde

  • tot inainte ca racul ca la un om nu prea cred

   Comentariu de eduard | septembrie 26, 2010 | Răspunde

 18. ar trebuii sa te duci la un cabinet psihologic sati dea niste talomida ca esti plesnit de tot.

  Comentariu de eduard | septembrie 24, 2010 | Răspunde

 19. play repet comment -said-

  Comentariu de Mihaela | septembrie 24, 2010 | Răspunde

 20. ==Acornion,catre ,,Cetatenii de onoare”ai orasului Dionysopolis,din Jud.Vaslui== Am luat act de petitia voastra anonima,semnata de cei,, 48 cetateni de onoare”ai orasului vostru,si va foarte multumesc si pentru cuvintele frumoase si de lauda pe care le-ati scris la adresa mea pe Piatra Voastra[…],cat si pentru grija voastra de a ramane in istorie,ca cetateni onorabili ai comunitatii scitice din care faceti parte.Va asigur,onorabili cetateni de onoare,ca in cel mai scurt timp posibil veti avea si o Gramatica scitica,ca sa va puteti exprima si voi gandurile in mod logic si coerent,si sa nu mai fiti nevoiti sa va semnati in viitor petitiile ,si scrierile literare cu…degetul!Cat priveste celalalt aspect al petitiei voastre,prin care ma informati ca o Gasca de nastrauci cazaci,condusa de nkvdistul Ostrovski vrea sa-si ,,Caleasca otelul”,si in apele Istrului ,va rugam sa stati linistiti:nu se va intampla asa ceva.Trimisii mei din viitor le va lua urma NASTRAUCILOR,si-i va va anihila complet!Cu acelasi respect,cetatenilor…

  Comentariu de ACORNION | septembrie 24, 2010 | Răspunde

 21. Directia Scitilor Smintiri din Romania,cu sediul in orasul DIONYSOPOLIS,jud.Vaslui,Protestam in mod vehement impotriva abuzurilor care se savarsesc impotriva noastra,de catre o GASCA de NASTRAUCI de cazaci,condusa de catre nkvdistul Ovstroski.Rugam in mod insiatent pe Cetateanul ACORNION,caruia ,noi scitii,i-am scris si o piatra de vesnica amintire, menita sa ramana in istorie,ca sa existe si despre noI ,,vesti scrise”,facem urmatorul protest scitic:Societatea civila scitica din Dionysopolis,jud.Vaslui,protestam sub toate formele legale impotriva atacurilor cazacului nkvdist Ovstrovski,care vrea sa-si „caleasca otelul”,dupa ce l-a mai fost calit odata ,si cu apa de Istros. Rugam si pe D.S.S.sa ia act de protestul nostru,si sa se AUTO-DESFIINTEZE,ca oricum NEFIINTA scrie pe el:,,Caci e vis al nefiintei ,universul cel himeric…”

  Comentariu de Anonim | septembrie 24, 2010 | Răspunde

 22. Eufemismul si Disfemismul , asta se manifesta la tine . Se vede ca nu ai mostenit vreo zestre mai buna de la parinti tai , decat o dementa oficiala . Sa-l lasam pe dement sa-si urmeze cursul istoric , ca de atacul tau se vede ca n-are nici un efect . Probabil ca trebuia sa fim morti de mult .

  Comentariu de D.S.S. | septembrie 23, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: