2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

„Popol Vuh” si Apocalipsa dupa mayasi


Popol Vuh, textul sacru al nativilor mezoamericani, prevede in viitorul imediat un eveniment cosmic cataclismic, ce va marca finalul civilizatiei cunoscute si nasterea uneia noi. Acesta va avea loc, conform calendarului mayas, in 4 Ahau 3 Kankin (13.0.0.0.0) *, corespunzator datei “noastre” de 21 decembrie 2012.

Mayasii erau un popor avansat. Exceptionali matematicieni si astronomi, ei au conceput unul din cele mai precise calendare cunoscute de om (foto 1), mai exact decat cel gregorian utilizat azi. Calendarul lor a fost alcatuit in urma observarii minutioase a soarelui, a planetelor si a stelelor din Calea Lactee. Astronomii maya cunosteau – inca nu se stie cum – locatia exacta a centrului galaxiei, dand o importanta deosebita nasterii si disparitiei stelelor din acest spatiu.

 

Citeste tot articolul

AICI

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

august 10, 2008 - Posted by | 2012 | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii »

 1. nu VREAU SA VINA SFARSITUL LUMII:(

  Comentariu de larisa | noiembrie 16, 2010 | Răspunde

 2. wowwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I want more!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dar mai am atat de multe intrebari 😦

  Comentariu de ani | septembrie 28, 2010 | Răspunde

 3. 1. calendarul din fotografie nu este mayas, ci aztec.
  2. Calendarul gregorian pierde o zi la 36500 de ani, cel mayas pierde o zi la o perioada mai scurta de timp.
  3. mayasii nu foloseau idiograme, ci glife.
  4. Asemanarea Iisus – Kukulkan e una stereotipa, mai degraba un efect al propagandei crestine de dupa conquista. Sigur ca exista asemanari, asa cum exista la nivelul oricaror eroi civilizatori, insa nu se suprapun. Daca ar fi fost cuceriti de japonezi, Kukulkan ar fi fost probabil un fel de Budha.
  5. Mayasii nu numeau ciclurile Soare, ci aztecii. La azteci suntem in Al 5lea Soare in prezent, care se si numeste 5 Miscare, elementul 2 din nume desemnand si modul cum va sfarsi lumea (a existat inainte de asta Al 4 Soare Apa, ciclu ce a sfarsit prin potop, de exemplu). soare e o traducere a cuvantului kin, care inseamna si timp, si zi, si soare in limba nahuatl. La mayasi ciclurile de ani combinau haabul (calendar de 365 zile) cu tzolkinul (calendar sacru de 260 de zile), rezultand perioade diferite / bahtun, katun etc etc. nu exista la maya conceptul de al 5lea Soare, iar la azteci, deja a existat un ciclu care s/a sfarsit prin foc, deci al 5lea sau al saselea cu siguranta nu se vor sfarsi prin foc.
  6. Corelatia lui 4 Ahau 3 Kankin (13.0.0.0.0) cu 21 decembrie 2012 nu este sigura, legatura calendarului gregorian cu cel mayas nefiind ceva irefutabil la nivel demonstrativ, ci o corelatie acceptata ca fiind cea mai apropiata.
  7. Poztiile astrelor de care vb nu determina sfarsitul lumii. Trimiterea catre Pleiade, mitologic reprezentan d 400 de tineri care au urcat la cer datorita lui Hunahpu, o incarnare, avatar al lui Hunab ku (Ahau e Dumnezeu si dau in timp, Ahpu, Hunahpu, cu hun insemnanad cifra 1, apoi Hunab ku, ku fiind din nou particula sacra) e relevanta, caci citind semnele pleiadelor se vede daca zeii ofera oamenilor un nou ciclu de timp. Ciclurile se refera la modificari majore, dar nu neaparat apocalipse. Aztecii spun ca aceasta lume a aparut ca urmare a unui echilibru intre zei si nu se sfarsi, de exemplu. 2012, dac a e corecta corelatia e finele unui Mare Ciclu, capatul unui mare Clacul, inventat de altfel de olmeci.

  Pare ca sunt poate prea cirtic, dar consider articolul ok si am prins cateva lucruri noi de aici care m a interesau si pe mine.

  Bafta

  Comentariu de florin | iunie 5, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: