2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Harta ce nu ar trebui sa existe a lui Piri Reis.


Una din hartile amiralului turc din secolul 16, Piri Reis, starneste controverse si poate da peste cap toata istoria umanitatii.

Concluziile savantilor – o harta facuta din avion sau alt aparat de zbor, o harta mai veche decat gheata care acopera Antarctica, o harta mai detaliata decat hartile tactice ale armatei americane, o harta pe care a folosit-o si Columb ca sa „descopere” America – o harta venita din adancurile istoriei umanitatii care ne poate schimba sistemele de valori sau istoria asa cum o stim.

Piri Reis a fost un faimos amiral turc din secolul saisprezece, care avea ca pasiune colectionarea de harti de navigatie vechi. Dupa o batalie pe mare, amiralul a capturat cativa marinari dusmani. Unul dintre ei, ca sa scape cu viata, s-a laudat ca a fost pilot in flota lui Columb pe parcursul celor trei voiaje ale acestuia in Lumea Noua. Piri Reis, intotdeauna in cautare de noi informatii, l-a intrebat pe om daca Columb a descoperit Lumea Noua din intamplare sau stia ca exista pamant peste ocean. Pilotul I-a raspuns ca acesta avea o harta, a carui copie o detine si el, si pe care I-a inmanat-o amiralului. Acesta, folosindu-se de ea si de colectia lui de harti antice, a desenat o harta a lumii in 1513. Aceasta este povestea hartii lui Piri Reis, mai mult sau mai putin romantata. Surprizele si semnele de intrebare de-abia acum incep.

citeste tot articolul

AICI

Abonare la Newsletter.

august 10, 2008 - Posted by | Descoperiri incredibile. | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Ti se face pielea „gaina” dar ceva-ceva se va adeveri ….suntem „nepregatiti” pentru toate aceste schimbari .Ne lipseste dialogul ,conversatiile deschise in scoli,se pare ca suntem preocupati de tot dar nu ne intereseaza nimic (referitor la cap. sf lumii),pentru ca speram ca nu se va intampla nimic din toate astea …….”il sesto senso” imi spune ca anul acesta va fi ptr. noi romanii cel mai dificil .Nu ma intreba de ce afirm aceasta ,deci un gen deschimbare va avea loc cred anul acesta dupa care vom fi „linistiti si la adapost „.2012 pentru noi ,pentru romani va fi anul acesta,nu atat de grav dar…..scuze este doar o presimtire ,o ceva ,ce ma face sa gandesc cu voce .Eu ,acum ,lucrez in Italia dar la sf. lunii august ma intorc acasa vreau sa fiu alaturi de fiica mea ,de fam. mea .Cand traia tatal meu ,imi povestea de „luminitile”din padurea de langa jaristea(eu sunt de acolo)le vedea cand era cpoil si mergeau noptile cu caii ,cu vacile,oile etc si batranii oieri le povesteau de comorile ascunse acolo ….ciao,vi voglio bene,noapte-buna

    Comentariu de delianistoran | iulie 31, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: