2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Ordinul Cavalerilor Templieri


Ordinul s-a constituit în anii 1118-1119 la Ierusalim. Rolul initial al ordinului a fost cel al unei politii locale, de asigurare a ordinei si sigurantei, mai târziu a luat insa parte si la actiuni militare. Au fost condusi si ei de un Mare Maestru. Templierii au cautat – intr’adevar – si Graalul, texte vechi iudee (cu continut mistic) si Chivotul Legii (in care israelitii ar fi pastrat Decalogul biblic) in galeriile de sub Templul lui Herodes din Ierusalim (de la acel Templu – lânga care au locuit – le vine numele de Templieri). In afara unor texte vechi iudee, se pare ca Templierii n-au gasit mare lucru la Ierusalim. Chivotul Legii s-ar gasi in prezent – dupa unii – la Aksum (Etiopia), bine pazit de crestinii locali. Graalul (pocalul din care Isus ar fi baut la Cina cea de Taina si in care Iosif de Arimathia ar fi captat sângele lui Isus pe Crucea de pe Golgota) este o pura legenda, fara niciun temei istoric. Ordinul a cunoscut si in Europa o larga raspândire. In anul 1139 Papa Innocentiu II a acordat Templierilor dreptul de a purta semnul crucii pe blazoanele militare. Militiile Ordinului au hotarît in anul 1147 participarea la cea de a doua Cruciada, in urma amenintarii musulmane de cucerire a Regatului Ierusalimului. Voluntarii militari germani la Cruciada s-au numit Cavaleri Teutoni. (Nota: regele ungur Andreas al II-lea a angajat in anul 1211 Cavaleri Teutoni pentru apararea granitelor Tarii Bârsei din Ardeal; dupa 14 ani acestia au fost expulzati din Ardeal, deoarece se considerau obligati ierarhic numai Papei, fapt neacceptat de catre regele ungur). Cruciada a 2-a s-a incheiat in anul 1149 cu un dezastru militar pentru Cruciati. In anul 1187 Templierii si Cavalerii Ioaniti (intre care au existat permanent conflicte si rivalitati) au fost izgoniti din Ierusalim de catre musulmani. In anul 1291 Templierii au parasit definitiv ultimele bastioane din Palestina, s-au stabilit temporar in Cipru (impreuna cu Cavalerii Ioaniti), dupa care au revenit in Europa. Bogatiile si influenta lor le-au creat numeroase antipatii si dusmanii.

Cititi tot articolul

AICI

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICIaugust 10, 2008 - Posted by | Organizatii Secrete | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. FRICA,ENTUZIASM,NEBUNIA DISRUGERII UNUI POPOR VICTIMA A UNEI FORME LINGUSITOARE DE AFIRMARE A UNEI IDEOLOGII RELIGIOASE. MARIONETE MARTIRI ,VISATORI CARE NU VOR REUSI SA DESCOPERE NEFERICIREA DIN AVANTUL LOR CAVALERESC.FUGARI,DISPRETUITI VOR SFARSI O DATA CU IDEILE LOR .TEMPLIERI,EU VA ADUC ONOARE!

  Comentariu de Anonim | iulie 12, 2010 | Răspunde

 2. ,,PLEC DE LA CONTINUTUL PASAJULUI ,BIBLIC .EZCH.44-1,2 REFERITOR LA ACEASTA POARTA ZIDITA PANA ,,ASTAZI ,, E O MINUNE SA VEZI CU CALC.DIN SATELIT PROFETIILE BIBLICE SI EU MULTUMESC MULT DOMNULUI CERCETAND DE MULTA VREME SCRIPTURILE, IN CIUDA TUTUROR IMPOTRIVIRILOR ARABE, POLITICE S-AU RELIGIOASE, TEMPLU SE VA CONSTRUI IN ANI URMATORI, CU ..,SIGURANTA, PE POARTA ACEIA NU VA MAI TRECE NIMENI, A TRECUT MIELUL PENTRU JERTFA SUPREMA,EVREI NU S-AU TREZIT NICI ASTAZI CATE LUCRURI SE IMPLINESC IN BIBLIE,DAR SE VOR TREZI CAT DE CURAND , CARTEA LUI DANIEL,,CUNOSTINTA VA CRESTE,, PENTRU EVREI VA TREBUI UN STUDIU BIBLIC DE LA COPIL LA BATRAN, SA INTELEAGA CE VREA DOMNUL,,DE LA EI SI DE LA NOI ,,IMIPARE RAU CA NATYONAL GEOGRAFIC, NU COMENTEAZA O DESCOPERIRE ARHEOLOGICA ,O DOVADA BIBLICA ETC .CUM IL VOR PRIMI EVREI PE PAPA LA NOUL TEMPLU? BIBLIA A FACUT FILMARILE DE 2000DE ANI, ASTEPTAM, NE RUGAM, INAINTAM.

  Comentariu de URUC TRAIAN PICTOR | aprilie 13, 2010 | Răspunde

 3. de ce oare trebuie sa mintiti o lume intreaga?va spun eu,DE FRICA!!!!!!!!!

  Comentariu de cristi | ianuarie 7, 2009 | Răspunde

 4. f bun

  Comentariu de Anonim | noiembrie 25, 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: