2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

MUNTELE SFÃNT Kogaionon, templul lui Zamolxe.


MUNTELE  SFÃNT

Cum va fi aratat acel stralucit popor de acum doua milenii, despre care documentele vremii nu spun nimic, iar cele care spun s-au pierdut; in schimb, in cele ramase se fac aprecieri admirative despre faptele sale?

Graiul nu poate reda maretia acestor vremuri si fapte. Ele adeveresc si vor adeveri peste veacuri vitalitatea si intelepciunea dacilor care, asemenea stejarului, dupa furtuna, s-au inaltat mai mandru spre soare. Se stie cu certitudine ca dacii erau oameni ai muntilor, priceputi in arta militara, dar si in alegerea strategica a locurilor cel mai bine protejate, exploatand la maximum avantajele naturale pe care le ofereau muntii. Herodot a descris poporul dac ca fiind „cei mai viteji si mai drepti” traci. Curajul soldatilor in lupta era dat de nepasarea in fata mortii, stiind ca vor ajunge in imparatia lui Zamolxe. Soldatii plecau in lupta strigand numele zeului si mureau zambind cu numele aceluiasi zeu pe buze. Se pare ca inainte de inceperea luptei, fiecare soldat gusta apa din Dunare, fluviu considerat sacru.

MARELE ZEU. In jurul anului 1.400 i.e.n., Zamolxe a calatorit prin lume, ajungand pana in Egipt, fiind chiar sclav al lui Pitagora, desi Herodot este de parere ca Zamolxe a trait cu mult inainte de Pitagora.

Citeste tot articolul

AICI

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

 

Reclame

August 15, 2008 - Posted by | Mistere din Romania | , , , , , , , , , ,

9 comentarii »

 1. Exista un neajuns in ce priveste articolul. Pitagora a trait intr-o alta perioada cronologica: (n. circa. 580 î.Hr. – d. circa. 495 î.Hr.) In atare conditii, Zalmoxis a umblat creanga prin lume cu mult inainte de filozoful grec.In general estimarile pentru Zalmoxis se refera la anul 600 i.d.C sau cel mult 700 i.d.C.
  In ce priveste „Kogaionon”-ul sau „Kogaionul”, fiecare exeget isi lasa frau liber imaginatiei si il plaseaza unde vor „muschii sai” cu argumente serioase si argumente de celelalte.Astfel ca la un moment dat exista mai multe localizari, ceea ce ar face ca istoria geto-dacilor sa fie rescrisa de mai multe ori altfel daca am tine cont de tot ceea ce se zvoneste.

  Comentariu de vanghelis008 | August 21, 2011 | Răspunde

 2. Articolul dedicat Kogainonului[sau Kogaionan,sub alta forma grafica]sufera de mari inexactitati si aprecieri pseudo -stiintifice.Nici macar trimiterile istorice,catre Strabon si Herodot-cei din trecutul indepartat-,sau catre C.C..Giurescu si Dinu C. Giurescu-istorici contemporani,dealminteri remarcabili-nu salveaza articolul de mediocritate si de ambiguitate,lucru care se vadeste destul de clar si prin repetitiile de FORMA SCRIPTURALA,dar si prin interpretarile de ESENTA destul de precare.Probalil ca acest articol daca ar fi fost scris sub o alta forma decat cea de fata,luandu-se de baza de referinta scrierile similare ale lui Mircea Eliade-,,Istoria ideilor si a credintelor religioase”-ar fi castigat daca nu in concretete istorica[localizarea Muntelui Sacru],macar in concretete spirituala[interpretarea ,,Mitului” lui Zamolxe/Zamolxis],lucru care ar fi fost totusi daca nu un castig real pentru orcine,macar UN PAS INAINTE catre Cunoastere.Asa cum stau lucrurile in acest articol nu se iese deloc nici din mediocritate si nici din ambiguitate[sau poate tocmai de aceea…],ci ne invartim ,precum anumiti caini in jurul cozii,intr-un cerc de supozitii si de presupuneri pseudostiintifice care mai mult incurca decat descurca itele problemei, si cararea spre Adevar!In opinia noastra-si poare si a altora pe care nu-i cunoastem]Kogaionul nu poate fi altul decat Muntele Caraiman de astazi,care prezinta toate ATRIBUTELE NECESARE SA FIE…MUNTELE SFANT!Intr-o postare viitoare vom aduce si argumente in acest sens …

  Comentariu de Dublu E. | Octombrie 17, 2010 | Răspunde

 3. „Mucasus,este trac sau get”. Eu credeam ca toti sunt traci:daci-geti-carpi-costoboci……TRACII sunt :dacii,carpii,costobocii,getii…..

  Comentariu de Maria | Octombrie 16, 2010 | Răspunde

 4. Va multumesc pentru Balada lui Zamolxe si ii multumesc in mod deosebit domnului Gheorghe Zamfir pentru frumusetea, profunzimea si puritatea sunetului. Muzica domniei sale este o adevarata vraja. Sa fii pe munte si sa asculti muzica aceasta… Nu cred ca exista ceva mai inaltator.
  De asemenea, va multumesc pentru articol.

  Comentariu de Naziana Mosanu | Ianuarie 6, 2010 | Răspunde

 5. Comentariu de ursu | Decembrie 8, 2009 | Răspunde

 6. Ce facem caci dupa cunostiintele mele, am vazut o foto
  de vara aceasta si in comparatie cu cele din vara trecuta,
  se para ca au cazut roci mari din Sfinx?
  Oare nu ia nimeni nici o masura?
  Este doar un MONUMENT al ROMANIEI si chiar al LUMII
  dupa parerea mea.
  Sper ca cei in drept sa ia de urgenta masurile necesare
  de remediere, consolidare…
  Multumesc

  Comentariu de Elena Pistrui-Maximean | Octombrie 19, 2009 | Răspunde

 7. Daca Zamolxe a trait pe la 1400 i.e.n. nu avea cum sa se intalneasca si sa fie sclavul lui Pitagora , sa fim seriosi . . .

  Comentariu de cainele turbat | Septembrie 2, 2009 | Răspunde

  • Defapt pe vremea aia sclav insemna discipol da noh in ziua de azi nu sti la ce sa te astept

   Comentariu de Anonim | Mai 26, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: