2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Razboiul din Vietnam.


La 9 februarie 1965 a inceput razboiul din Vietnam.

Razboiul din Vietnam s-a soldat cu cateva milioane de morti (marea majoritate vietnamezi), pagube materiale, dezastre ecologice, cu alte sute de mii de vieti distruse si cu aparitia unei noi maladii in mentalul colectiv: sindromul vietnamez. Razboiul din Vietnam a fost cel mai ucigator razboi cald din perioada razboiului rece.

Razboiul care a adus Vietnamului independenta si unitate sub un guvern comunist, poate fi impartit in doua episoade:

Citeste tot articolul
AICI
Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI


august 24, 2008 - Posted by | Razboaie | , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. cam aiurea.!!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu de icm | octombrie 11, 2010 | Răspunde

 2. ceva mai aprofundat….

  Comentariu de ovidiu | noiembrie 5, 2009 | Răspunde

 3. Stii foarte putin domnule ,care scrii sub anonimat,nu stiu de frica sau rusine dar te pot ajut eu putin .Americanii si cativa aliati au atacat initial cu 700000 de soldati impotriva a 580000 vitnamezi Iar ca dotare si instruire americanii au fost net superiori ,asa se explica si disproportia mare de pierderi(57000 de partea americana plus 250000 dintre aliati si 1200000 morti din militatari vitnamezi si populatia inrolata ulterior la care se mai adauga populatia civila care este de doua ori mai mare .Americanii au inlocuit tot timpul militarii astfel sau perindat in Vietnam 2700000 pe cand vietnamezii au fost aceeasi.Americanii s-au dedat la acte criminale recunoscute pe plan mondial,atacand cu bestialitate populatia civila care locuiau mai mult prin bordee . Au folosit arme interzise(ce fac si astazi);bombe cu napalm aruncatoare de flacari bombe de fragmentatie Au incendiat sate provocand adevarate maceluri.Cu toate acestea americanii au piedut pe buna dreptate razboiul pentru ca s-a izbit de curajul si devotamentul vietnamezilor care au stiut sa foloseasca terenul si s-au bucurat de sprijinul populatiei.Nu este ade varat ca Vietnamezii au fost spulbertati, dimpotriva amsricanii au fugit ingroziti ,iar socul suferit de combatanti se resimte si astazi printre veterani .Judecand la absurd americanii ar fi putut cuceri Vietnamul dar cu pierdei mult mai mari si cu metode de exterminare in masa a populatiei mult mai crminale ceea ce si-ar fi atras oprobiul opiniei mondiale si nu ar fi mai avut nici un castig de pe urma ocupatiei acestui teritoriu care oricum ar fi fost ostil in continuare .America ramane (deocamdata) cel mai puternic stat imperialist racoland si cateva state(Anglia,Canada ,Israel si Australia)Mai citeste domnule si nu fa afirmatii gratuite fara acoperire .

  Comentariu de Marin Ene - Timisoara | ianuarie 11, 2009 | Răspunde

 4. ai dreptate, sunt sute de relatari despre trupe care puteau fi salvate dar s-a preferat „pierderea” lor. Guvernul american face mare caz de salvarea unui soldat doar atunci cand presa e pe fir, in rest isi permite sa lasa sa fie ucisi sute de oameni daca o campanie electorala o cere..sau interesul politic de moment..
  Bine ca Romania nu are asa razboaie ca la ce conducatori avem ne-ar lasa sa murim cu totii !

  Comentariu de 2012en | septembrie 18, 2008 | Răspunde

 5. Din ce am citit pe acest subiect, ofensiva tet s-a dovedit, in cele din urma un esec militar pentru vietcong. Dupa surpriza initiala, trupele americane si sud vietnameze i-au cam spulberat pe cei intrati in sud. SUA au pierdut razboiul acasa, datorita protestelor si a gestionarii proaste a acetora.
  De altfel asa s-a intamplat si dupa incidentul de la Mogadiscio (imortalizat in filmul Black Hawk down), americanii au pierdut nici 20 de oameni dar rebelii au avut sute si, in special, isi epuizasera rezervele de munitie, indeosebi cele de rachete. Soldatii au vrut sa revina imediat, cu intariri si sa termine treaba, dar iarasi politicienii au cedat si au hotarat altfel.
  Nu vi se par surprinzatoare toate aceste miscari pacifiste anti occident, anti nato dar care nu sufla o vorba despre amenintarile din partea Rusiei sau a altor tari belicoase?

  Comentariu de sebi | septembrie 13, 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: