2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Misterul de la Pestera Tausoarelor


Nisele ciudate

Situata in sud vestul Muntilor Rodnei, pe versantul sting al Vaii Izvorul Tausoarelor, la o altitudine de aproape 1000 m, Pestera Tausoarelor fascineaza nu doar turistul care reuseste sa obtina aprobare pentru vizitarea sa, dar chiar si pe speologi, oameni care au vazut multe asemenea drumuri subterane care brazdeaza muntii. O multitudine de galerii si patru riuri subterane care apar de mai multe ori si se pierd sub stinci, vin sa infrumuseteze locul, dindu-i un aer misterios.

Descoperita in 1955 de catre invatatorul Leon Barte din Parva, pestera suscinta si acum interesul nu doar al speologilor ci si al cercetatorilor din mai proaspatul domeniu al ocultismului si evenimentelor paranormale. Si asta pentru ca in zona, de-a lungul timpului s-au petrecut evenimente care nu au putut fi explicate prin logica omeneasca. Prima descoperire ciudata a fost facuta in anul 1967 de Marin Teodoru, un invatator pensionar pasionat de speologie.

Acesta a remarcat in ceea ce se va numi Sala Ursului de caverna trei nise cu diametrul de circa 15 cm, dispuse sub forma unui triunghi cu baza in sus si avand o distanta de aproape un metru si jumatate intre virfuri. Daca primele doua firide aveau o adincime de circa 30 – 35 cm, terminindu-se brusc, cea de a treia, varful, parea mult mai lunga.

“Tata povestea ca a luat bastonul de care se folosea si l-a bagat pe nisa, dar nu i-a dat de capat. A fost convins ca dincolo de acel perete se mai gaseste ceva”.

Citeste tot articolul

AICI

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

august 27, 2008 - Posted by | Mistere din Romania | , , , , , , , ,

12 comentarii »

 1. pestera a vizitato tata de la cap la coada am harta si manuscrise cu pestera chiar poze si carti scrise despre tata cine intra in ia se bazeaza pe manuscrisele lui tata

  Comentariu de Ionut Birtie | ianuarie 6, 2013 | Răspunde

 2. Eu sunt fiul lui Leon Birte si stiu bine situatia pesteri

  Comentariu de Ionut Birtie | ianuarie 6, 2013 | Răspunde

 3. Daca aceasta pestera nu are nimic supranatural , de ce are nevoie de paznic?
  De ce paznicul este un preot?
  Este cumva pestera in propietatea bisericii?
  Cine elibereaza aprobare pentru a vizita aceasta pestera?
  Ce cred localnicii despre legenda ?

  Comentariu de Tina Cristina | iunie 26, 2012 | Răspunde

 4. Minunat in pestera am avut deosebita placere sa intru in pestere.Locuiesc in localitatea din care face parte pestera si ma bucur sami petrec vacanta de vara acolo la cabana impreuna cu familia si prietenii.Va sfatuiesc cu tot dragul sa o vizitati merita vazut

  Comentariu de Burduhos Dinuta | martie 14, 2012 | Răspunde

 5. eu sunt chiar din localitatea de care face parte pestera si obisnuiesc sa merg mereu acolo cu zi cu noapte(vara in cort)dar niciodata nu am auzit voci sau fenomene de astea superficiale si stranii.cu adevarat se aud zgomote produse de animalele salbatice chiar si de dimensiuni mari(urs,lup,vulpi,si pasari ale cerului)dar voci de om in viata mea….merg acolo de la 13 ani si am 21 momentan dar in 8 ani nu am reusit sa aud asa ceva:)este frumoasa exceptionala una dintre cele mai frumoase pestirii p care am avut ocazia sa le vad in viata mea atat in romania cat si in restul europei….dar care ati fost la pestera ursilor(jud Bihor) ganditiva ca pestera respectiva e mic copil pe langa pestera Tausoare:)….meritata vizitata

  Comentariu de Rotari Radu | iunie 23, 2011 | Răspunde

 6. enigmatice sunt, intr-o anumita masura bilele, dar pana a spune ca…se aud voci….deja e prea mult!
  raspunsul la misterele pesterii TAUSOARE o dau cei avizati, de exemplu parintele paznic al acesteia…sigur daca apelezi la el te va lamuri!
  🙂 A detine adevarul este calea celesta. A cauta adevarul este calea omului. (Confucius)
  Omul are un singur mijloc de a lupta impotriva erorilor: ratiunea. (Ludwig von Mieses)

  Comentariu de sailormoon | martie 22, 2010 | Răspunde

 7. Asi dori sa contactez una din asociatiile care se ocupa cu sudierea fenomenelor”bizare”.Cred cu tarie ca nu suntem noi „buricul”pamantului,prin NOI intelegand actuala civilizatie cunoscuta.

  Comentariu de ighesin | ianuarie 17, 2010 | Răspunde

 8. Sunt de parere ca Domnul G.S. ar trebui sa revina cu alte precizari sau sa fie sprijinit in sustinerea Sa.
  Sunt un om obisnuit, fara calitati extrasenzoriale si am convingerea ca, daca as merge la pestera in discutie, nu as fi in stare sa vad si sa simt mai mult decat preotul ortodox, respectiv paznicul acesteia.
  Dar, spre deosebire de dumnealui, am puterea sa recunosc si sa consider o certitudine ca daca eu nu pot, sunt altii daruiti de Dumnezeu, care pot si ceea ce pare de necrezut.

  Comentariu de octavian | decembrie 17, 2009 | Răspunde

 9. Cunosc foarte bine pestera Tausoarelor, as putea spune CEL MAI BINE. Sunt preot ortodox si paznicul acestei peşteri.In Sala Oaselor nu exista nisele, nici colmatate, nici zidite. Sub Sala Oaselor exista o galerie activa, dar care nu duce nicaieri. Merg saptamanal la pestera, nu aud voci si nu am gasit urme ale omului preistoric. Pentru un speolog sunetul unui activ nu poate fi confundat cu cel al unor murmure. In Sala Oaselor nu te „strecori”, ci mergi trei ore, te târăşti, urci şi cobori scări şi corzi şi, atenţie, nimeni nu a făcut bivuac acolo. Pestera mea nu are nimic supranatural, e doar o pestera foarte frumoasa si spectaculoasa prin speleotemele sulfatice prezente, prin fosile. Apropo de bile, geneza lor a fost explicata indubitabil de cercetatorul Cristian Munteanu de la Institutul de speologie Emil Racoviţă din Bucureşti.

  Comentariu de Diogene | iulie 21, 2009 | Răspunde

 10. Este chiar foarte interesant 😕 . Mi-as dori si eu sa vizitez aceasta pestera. 😕

  Comentariu de BiTteR-SwEeT | iunie 14, 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: