2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Imparatii daci ai Romei.


Imparatii romani de origine dacica sunt un subiect foarte putin cunoscut. Poate numele lor le sunt familiare multora, dar cu privire la originea lor dacica s-a pastrat tacere.

Enigme Istorice

De-a lungul timpului, cei mai multi istorici romani, dar si unii straini, le-au contestat originea, in ciuda documentelor care ne garanteaza obarsia lor dacica. Totusi, fara acesti daci ajunsi la carma Imperiului, istoria Daciei, a Europei si chiar a intregii crestinatati ar fi fost alta. Istoria oficiala le contesta dacismul si astazi, din motive greu de inteles.

Regalian, stranepotul lui Decebal

Nu stim ce s-a intamplat cu dacii dupa cucerirea Daciei de catre romani. Daca ar fi sa dam crezare manualelor, ei s-au romanizat rapid si fara cale de intoarcere, in decursul a doar un secol si jumatate. Totusi, amintirea lui Decebal a ramas vie in secolele urmatoare, iar numele de „dac” este purtat cu mandrie de mai multe personaje istorice, ajunse pe cele mai inalte trepte ale ierarhiei militare sau politice a Imperiului roman.

Citeste tot articolul

AICI

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

septembrie 1, 2008 - Posted by | Misterele Istoriei | , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. MISE PARE INTERESANT CA IN LEGATURA CU ACESTE SUBIECTE CARE AR TREBUI SA NE INTERESEZE PE TOTI NU ESTE NICI UN COMENTARIU . ISTORICII SE FERESC , CA DRACUL DE TAMAIE , SA POMENEASCA CEVA IN CE PRIVESTE DACII SI TOT CE TINE DE MOSTENIREA LOR . MA MIR CA NU LE ESTE RUSINE SA SE MAI NUMEASCA ISTORICI . EU UN SIMPLU MURITOR SI VREAU SA STIU DE UNDE MA TRAG SI CUM AU FOST STRAMOSII MEI IAR EI TAC DE PARCA NU ASTA LE AR FI MENIREA . SA LE FIE RUSINE /

  Comentariu de stel | aprilie 24, 2009 | Răspunde

 2. Am gasit si eu o moneda de pe vremea Imparatului Constantin

  Comentariu de Matei Ionala | ianuarie 28, 2009 | Răspunde

 3. looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

  Comentariu de asdsd | ianuarie 5, 2009 | Răspunde

 4. mi se pare ceva interesant si foarte bine gandit.

  Comentariu de Adascalitei Lavinia | noiembrie 4, 2008 | Răspunde

 5. La intrare în peştera lui Iosif se află , de fapt , un dublu-semn pentru acelaşi scop :
  1) semnul stilizat al peştelui – un fel de alfa din alfabetul grecesc, literă scrisă normal – pe orizontală.
  2) este incizat pe verticală un peşte , sub celălalt semn ( sub alfa ) , coada peştelui parcă ţine în cupa ei pe alfa; capul peştelui , ca un fir de plumb, ne arată intrarea. Sunt semne paleocreştine, folosite atunci când creştinii erau prigoniţi, de aici ideea că grotele au avut iniţial rolul de ai adăposti pe cei prigoniţi, iar cei prigoniţi le-au găsit dăltuite( în fierberea vremilor – creştinii numai de dăltuială nu aveau timp !).
  Se ştia despre grote că vin din vechime, că le-au făcut călugării – cei cu straie albe (străsihaştrii) şi când un anume semnal era dat , atunci Culmea Spătarului( denumire mai nouă) avea căutare. Să încercăm varianta că cele două semne sunt dăltuite într-o vreme mai aproape de noi : simbolul mai nou pentru creştini, după „vedenia“ lui Constantin cel Mare ( din 312) („ in hoc signo vinces“ ) este Crucea.
  Imediat ce creştinismul nu mai este religie ilicită, folosirea semnului peştelui – ca semn de recunoaştere între creştini, nu îşi mai avea rostul.
  Semnul peştelui ( ICHTUS) a fost utilizat începând cu secolul al doilea şi pînă în secolul al patrulea. Cu acest simbol se realiza o secretă comunicare, cu frică să nu fie descoperiţi; când se întâlneau doi creştini formau din degetul mare şi index litera alfa,celelalte trei degete fiind întinse în pieptene – ceea ce însemna : „ salut, sunt creştin !“.“ Până la semnul de binecuvântare – dor mici modificări.
  Semnul peştelui este cel mai timpuriu dintre toate simbolurile creştine; este o demonstraţie ( adevărat : puţin convingătoare !) că, cel puţin, respectiva grotă era săpată când a apărut semnul peştelui.
  I = Iisus; X = Christos; O = ( a lui ) Dumnezeu; Y = Fiu ; E = Mântuitor.
  Alte elemente care vin în sprijinul ipotezei că aceste grote au fost dăltuite cu mult înainte de Hristos – mai târziu. Ideea suportă un paralelism între cum arată o grotă dăltuită în tuful vulcanic al Capadochiei şi cum arată o grotă din Carpaţi. Sa fie bine !

  Comentariu de Grigore Rotaru Delacamboru | octombrie 18, 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: