2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Misterele oceanelor


Misterele oceanelor

Ati fi, probabil, tentati sa credeti ca nu mai e mare lucru de descoperit pe Pamantul secolului 21, si totusi adancurile oceanelor raman aproape in intregime un mister. Oceanele acopera 70% din suprafata Terrei, si au o adancime medie de 4 kilometri. Acest lucru le confera titlul de cel mai intins habitat, insa nu este si cel mai ospitalier. In adacurile oceanelor este extrem de frig si de intuneric, oxigenul se afla in cantitati infime, asta ca sa nu mai punem la socoteala presiunea care apasa, de 1000 de ori mai mare decat la suprafata. In ciuda acestor obstacole, oamenii de stiinta descopera acum ca oceanele sunt casa unor organisme spectaculoase si, adesea, cu infatisari infioratoare. Probabil cea mai dramatica creatura este un cefalopod gigantic, Architeuthis, de 13 metri lungime. Cefalopodele au un cap distinct, simetrie bilaterala, opt brate si doua tentacule asezate in pereche. Insa nu totul este gigantesc in adancuri; viata poate fi gasita si sub forma bacteriilor, viermilor, crustaceelor. Mai spectaculosi sunt coralii gasiti la 6000 de metri adancime, in ape cu temperatura de doar 2 Celsius. Cu toate aceste conditii aparent nefavorabile, acesti corali rivalizeaza in frumusete cu fratii lor din zona tropicala. Barierele de corali se gasesc intre Irlanda si Noua Zeelanda, iar cea mai intisa se afla langa Norvegia, masoara 100 de kilometri si a fost descoperita abia in 2002.

Citeste tot articolul

AICI

 

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

octombrie 26, 2008 - Posted by | Enigmele Marilor | , , , ,

2 comentarii »

  1. daa super…ce propuneti??sa loqim in viitor in apa sau credeti k stramosii nostri au fost subacvatici??asa spun niste oameni de stiinta k veriga lipsa din evolutia umana provine din apa…ce tampenie…e mai plauzibila varianta q planeta nibiru k noi suntem experimentele esuate ale paleo astronautilor…

    Comentariu de vampy | decembrie 24, 2009 | Răspunde

  2. undes urataniele din ocean

    Comentariu de alex | ianuarie 14, 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: