2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Cele 10 porunci – varianta ebraica si ortodoxa.


Cele zece porunci (traducere din ebraica)

 1. Eu insumi sunt Domnul Dumnezeul tau , care te-a scos din robia  din tara Egiptultui : nu vei  avea alti Dumnezei afara de mine .
 1. Sa nu iti faci chip cioplit si nici imagine de ce-i pe cerul de deasupra , pe pamintul de sub el , in apa , sau sub pamint si sa nu te inchini lor si sa nu te rogi  lor : fiindca eu Domnul Dumnezeul tau , Dumnezeul drept , inscriu pacatul parintilor pe seama  fiilor , nepotilor , stranepotilor si  strastranepotilor  .
 1. Sa nu invoci numele Domnului  Dumnezeul tau in desert , ca nu v-a ispasi Dumnezeu pe cel ce va invoca numele sau in desert .
 1. Tine minte ziua de repaos (shabat) si cinsteste-o . Munceste  sase zile facind toate treburile . Iar ziua a saptea , de repaos (shabat)   , sa  fie pentru  Domnul Dunnezeu : nu fa nici o treaba tu si fiul tau si fiica ta , robul tau si roaba ta si vita ta si strainul dintre portile tale . Fiindca sase zile a facut Dumnezeu cerul si pamintul , marea si tot ce este in ele , si s-a odihnit , in ziua a saptea ; de aceea , a blagoslovit Dumnezeu ziua de repaos (shabat) si a sfiintit-o .
Citeste tot articolul
AICI
Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

octombrie 30, 2008 - Posted by | Religie | , , , , , ,

8 comentarii »

 1. Se pare ca si evreii,si crestinii in genere-si in trecut si in zilele noastre-respectau sau nu cele ,,10 porunci”in functie de interese,si in functie de cum le picau „mai la indemana”:sa le respecte,sau nu…Cat priveste a doua porunca:,, Sa nu-ti faci chip cioplit,nici alta asemanare,nici sa te inchini lor…”,pe care o invoca cineva aici,ea a fost incalcata chiar de evrei,si chiar in timpul lui Moise,in timp ce acesta se afla sus pe Muntele Sinai,sa scrie Tabla Legilor.In timpul acesta evreii isi facusera deja Vitelul de Aur,si se inchinau lui:asa le era de mare si lor credinta …In privinta celuilalt aspect,al inchinarii la Icoane,se pare ca acesta a fost introdus de catre Constantin cel Mare,dupa Conciliul de la Niceea,ca o forma ,,de impacare”a crestinilor si cu Dumnezeu,si cu traditiile populare precrestine,care inca erau destul de puternice la vremea aceea.In felul acesta s-a realizat Sincretismul religios dintre conceptiile evreesti si cele europene.

  Comentariu de Dublu E. | noiembrie 4, 2010 | Răspunde

 2. sunt REPREZENTARI ALE LOR,ale sfintilor (asa spune religia)

  Comentariu de Cip | noiembrie 3, 2010 | Răspunde

 3. Cum se respecta porunca privitoare la chipul cioplit si la faptul ca nu tebuie sa ne inchinam acestora? Icoanele cu multi sfinti nu asta simbolizeaza, chipuri cioplite si alte asemanari si noi ne inchinam lor??

  Comentariu de danniellle | mai 16, 2010 | Răspunde

 4. unde e flora evoluata?

  Comentariu de ioana | noiembrie 25, 2009 | Răspunde

 5. ebrei pastreaza legiile Domnului si sarbatoresc sambata ,cum ziua de odihna.Noi ,ortodoxi,ca avem si noi Biblia,de ce nu sarbatorim sambata,ziua de odihna?

  Comentariu de toba luminita | ianuarie 8, 2009 | Răspunde

 6. poruncile de mai sus sunt puse doar pentru informare, nu indoctrinare !
  @flora : ce cred islamicii nu e deloc diferit de ce propovaduiesc popii crestini.. adik dumnezeu nu e decat crestin…
  asa e ca au dreptate si musulmanii si crestinii ?

  Comentariu de 2012en | noiembrie 28, 2008 | Răspunde

 7. Cred ca daca ti se pare asa de importanta pentu iudii ce ai spune daca ai afla ca in islam cel mai important jumint este -jur ca nu exista altdumnezeu -allah-decit dumnezeu si nu afost nascut si nici nu naste.

  Comentariu de flora | noiembrie 28, 2008 | Răspunde

 8. de remarcat prima porunca este de o importanta vitala in ebraism .iar la ortodoxi se trece fugitiv peste ea,de ce oare/// nerespectarea ei este vitala pentru om si urmasii sai ;

  Comentariu de ana fleseriu | noiembrie 26, 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: