2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Cultul Cavalerilor Danubieni


Cultul Cavalerilor Danubieni
Cei doi Zamolxis, simbol al libertatii
Una dintre cele mai misterioase religii cu radacini in Dacia preistorica si a carei continuitate a atins secolul XIX, a fost Cultul Cavalerilor Danubieni. Singurele marturii existente sunt niste basoreliefuri si niste monumente. In comparatie cu alte monumente religioase, cele inchinate cultului Danubian sunt turnate in plumb, material care, in credinta stramosilor nostri apartinea lui Zamolxis. Pana la ora actuala monumentele contin secvente cu un singur Cavaler, cu 2 Cavaleri si o Mare Zeita si cu scena unui banchet sacru oferit invingatorilor. Dupa cum se stie, dacii erau unul din putinele popoare care ni ciopleau chip pentru zeii lor. Moda asta a fost introdusa de romani, mai precis de colonistii veniti in Dacia. Fiecare din scenele reprezentate sunt o continuare a cultului lui Zamolxis, mai exact, o preluare a acestui cult de catre invingatori si de catre popoarele cucerite de ei. Romanii au facut mai mult: au recunoscut superioritatea lui Zamolxis, a straniului Cavalerul Danubian, punandu-si principalii zei in urma acestuia pe diferite monumente. Faptul ca noua religie s-a raspandit dupa cucerirea unei parti din Dacia de catre romani (Traian a cucerit 14% din teritoriul dac), arata dorinta in reintregirea tarii si faptul ca dacii liberi ii sprijineau pe fratii lor aflati sub ocupatia romana.

Basoreliefurile in care apar cei doi cavaleri si Marea Zeita ii reprezinta pe cei doi gemeni Zamolxis care, impreuna cu Zeita Bendis, ocrotitoare a Daciei, au format prima trinitate de dinaintea crestinismului, aratand, totodata si dorinta reintregirii tarii venita atat din partea dacilor aflati sub ocupatia romana cat si de dincolo de frontiera, din teritoriul controlat de dacii liberi. Era simbolul Patriei care hranea acelasi popor, acum impartit in doua, dar care avea aceeasi credinta, aceeasi limba si aceleasi teluri primordiale.  Cei doi Cavaleri erau inarmati fie cu o lance, fie cu securea dubla, avand pe cap nu cusma dacilor ci misterioasa boneta frigiana, caciula rosie simbol al luptei pentru cucerirea libertatii folosita in toate timpurile, din antichitate si pana in vremurile moderne de catre toti conducatorii armatelor care luptau pentru eliberarea tarilor lor sau pentru eliberarea din sclavie (sa nu uitam ca armata lui Spartacus avea ca simbol boneta insotita de numarul legiunii, a cohortei si a manipul-ului respectiv). De asemenea, Cavalerii purtau steagul dac, celebrul dracos cu cap de lup si trup de sarpe. Multi s-au intrebat ce reprezenta steagul dac si fiecare a incercat sa-I dea propria explicatie, fara sa priveasca  dincolo de mistica getilor. Lupul este simbolul zeului suprem al Universului, Dac-sha, amintit in vedele indiene ca tatal triburilor dace, iar sarpele este simbolul lui Zamolxis, stapan al lumii de dedesubt, aflata dincolo de granita mortii.

 

Ne-am mutat ! Citeste articolul pe www.2012en.ro

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

 

Sponzorizat de
CRAMA NOBLESS

 

februarie 1, 2010 - Posted by | Mistere din Romania | , , , ,

2 comentarii »

  1. MISTERE SI MISTERII NEELUCIDATE[Pagini de jurnal prafuit al Pysichei…”X”] ,,…Iar a venit Papa la Bucuresti sa-si asmuta cotarlaii in contra mea!De parca acesti „cotarlai ai Papei”ma pot urmari pe mine in lumile mele vazute si nevazute!Multimea de gura casca aplauda de mama focului „trasura de sticla „a Papei,de parca abia atunci ar fi vazut pentru prima data in Bucuresti o asemenea dracovenie ingenioasa care sa mearga pe strazi netrasa de cai.Multe lucruri se pot spune despre multimile de gura casca ale Bucurestilor ,numai ca ii da inteligenta afara din casa nu se poate spune.La fel si despre politicienii de pe Cheiurile Dambovitei care sunt Tufe de Venetia la politica.De parca a tunat D-zeu si i-a adunat:Numai fonfaiti si hoti unul si unul!Auzi-curve mincinoase si sataniste ce sunt-ce mincuni indruga romanilor nepriceputi in ale politichiei,ca au ei :”500 de specialisti”pe care i-a numarat doar Dracul,pardon ,”Tapul lui Medis”,care se da in fata romanilor prostanaci -si la politica si la istorie -chiar Cuza in persoana!Prostanacii de bucuresteni,fantastic de aiuriti,au uitat ca Maria Sa,Voda-Cuza,nu mai este Domnitorul Romaniei de la 11Februarie,de cand Lecca,si celelalte curve politice de la Bucuresti l-au silit sa abdice in favoarea lui Hop-in- tol!Ca daca nu erau cele 500 de curve papale infiltrate chiar la Palat ,si in garzile lui Cuza,n-ar fi pupat el ,,Hop -in -tol „Coroana Romaniei!Ca eu i-am atras atentia Mariei Sale,si am scris si in gazeta,de pericolul care ameninta Romania,dar eu am scris,eu am auzit,de parca as fi fi avut Glas de Casandra!Ca nu m-a crezut nimeni,nici Cuza si nici ceilalti barbati de treaba din Sfatul Tarii!Cotarlaii politici papali le-a bagat vata in urechi la toti,si nimeni n-a mai luat in seama pericolul politic care pastea Romania.Tot ce au vrut ei si Papa au facut.Acum a venit din nou Papa la Bucuresti,sa asmuta din nou cei 500 de cotarlai ai sai,pentru o noua tradare.Batu-v-ar sa va bata strechea ,si sa va mancati intre voi precum hienele!Amalecitilor nemernici ce sunteti!Lasa ca va dau eu in gat pe toti cand o veni timpul.O sa plecati toti cu coada intre picioare la Papa!…”

    Comentariu de Anonim | august 14, 2010 | Răspunde

  2. exista olegatura intre Cavalerii Danubieni si solomonari?

    Comentariu de sas gabriela | februarie 11, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: