2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Batalia de la Stalingrad


La data de 2 februarie 1942, ultimele trupe germane din orasul rusesc Stalingrad se predau Armatei Rosii, punand capat uneia dintre cele mai importante batalii ale celui de-al doilea razboi mondial.
Pe 22 iunie 1941, in ciuda clauzelor Pactului germano-sovietic din 1939. Germania nazista a initiat o invazie masiva a URSS-ului. Cu ajutorul superioritatii fortelor sale aeriene, armata germana a marsat peste campiile Rusiei, provocand importante prejudicii Armatei Rosii si populatiei sovietice. Fiind sustinuti de trupele provenite din partea aliatilor Axei, germanii au cucerit teritorii vaste, si pana la mijlocul lunii octombrie, marile orase rusesti Leningrad si Moscova erau asediate. Totusi, sovieticii au rezistat, iar venirea iernii a fortat intreruperea ofensivei germane forced a pause to the German offensive.

 

Ne-am mutat ! Citeste articolul pe www.2012en.ro

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

 

Sponzorizat de
CRAMA NOBLESS

 

februarie 11, 2010 - Posted by | Batalii Celebre | , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. In batalia de la Cotul Donului{Stalingrad} au participat si bunicii mei,care au reusit sa scape cu viata,din ,,Infernul de la Stalingrad”,spre deosebire de tatii lor{strabunicii mei},care au murit amandoi,in Primul Razboi Mondial,pe stabiliamentul provizoriu al frontului pe Aliniamentul Namoloasa-Ramnicul Sarat.Bunicul din partea tatalui-Gheorghe-,a cazut prizioner la rusi,dupa Batalia de la Stalingrad,si a ajuns din lagar in lagar de munca fortata pana in Siberia,intorcandu-se acasa,in Romania,numai piele si os,in 1952,dupa 2 ani de razboi,si inca 7 de prizionerat…Celalalt-Vasile-din partea mamei,a fost ceva mai norocos;a cazut prizioner si el,cand s-a rupt frontul la Cotul Donului,dar n-a facut prizionerat, a continuat sa lupte,de data aceasta de partea rusilor,in cadrul Regimentului Tudor Vladimirescu,care se pare ca s-a format acolo,la Stalingrad.Bunicul Vasile s-a intors acasa in vara anului 1945,plin de decoratii romanesti si ruseati,dar si plin de schije pe la picioare si la coapse,cu care a trait in corp pana a murit in 1978.De la el am deprins gustul pentru istorie,pentru ca el mi-a fost primul „profesor”.M-ar interesa-si poate si pe altii i-ar interesa la fel-sa publicati vreun articol si despre Regimentul Tudur Vladimirescu…

  Comentariu de Dublu E. | noiembrie 24, 2010 | Răspunde

 2. Unchiul tatalui meu a luptat la Cotul Donului,se numeste Ioana Alecsandru,traieste si e din Scornicesti Olt.

  Comentariu de Ciobanu Laurentiu | noiembrie 22, 2010 | Răspunde

 3. Bunicul meu Dragos Samoila din Presaca Sibiu a luptat la Stalingrad si areusit sa se intoarca acasa.

  Comentariu de sas gabriela | februarie 12, 2010 | Răspunde

  • Daca mai traieste roaga-l sa-ti povesteasca cate ceva, apoi ne povestesti si tu noua.

   Comentariu de 2012en | februarie 12, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: