2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Misterele Bibliei.


SFANTUL GRAAL
Misterul: Unde este Sfantul Graal?

Potrivit mitologiei crestine, Sfantul Graal a fost amfora, vasul sau cupa folosita de catre Iisus la Cina cea de Taina, recipient despre care se spune ca ar poseda puteri miraculoase. Exista o legenda care vorbeste despre Iosif din Arimateea, un apropiat al lui Iisus si cel care i-a ingropat trupul lipsit de viata, cel care a intrat in posesia Graalului dupa ce o aparitie chiar a Mantuitorului i l-ar fi inmanat. Iosif ar fi luat vasul si le-ar fi cerut apostolilor sai sa il transporte pe teritoriul Britaniei. Credinta in Graal si interesul fata de posibilele locuri unde s-ar putea afla nu au palit niciodata. S-a presupus, de-a lungul timpului, ca el ar fi in posesia mai multor grupuri. Cele mai multe suspiciuni in acest sens le-au trezit Cavalerii Templieri, probabil pentru ca acestia se aflau la apogeul influentei lor in perioada in care povestile despre Graal au inceput sa circule.

Exista, in unele biserici, cupe asupra carora cade banuiala ca ar fi, fiecare, Graalul. Un astfel de exemplu este cel al Catedralei Sfanta Maria din Valencia, al carei Sfant Potir se crede ca ar fi fost transportat de Sfantul Petru la Roma in primul secol, si apoi in Huesca, Spania, de catre Sfantul Laurentiu, in secolul III. Potirul din Valencia prezinta unele caracteristici pentru care s-ar califica in pozitia de adevarat Graal, originile lui fiind aproximate intre secolul IV i.Ch. si sec I d.Ch., undeva in Orientul Mijlociu. Alte istorii sustin ideea ca Graalul ar fi ingropat sub Capela Roslin sau zace adanc in pivnitele Turnului Sfantului Mihail, de pe dealul Glastonbury, Marea Britanie. In acelasi timp, unele izvoare avanseaza ideea ca membrii secreti ai unei linii de sange oculte protejeaza Graalul. Totusi, poate cea mai sumbra suspiciune care planeaza in jurul acestei idei, nascuta de la forma latina a termenului „San Graal” – „Sang real”, adica „sange regal”, vizeaza existenta unor posibili urmasi ai lui Iisus Hristos, urmasi pe care i-ar mentiona chiar unele din numeroase scripturi apocrife (scripturi scrise in acelasi timp sau chiar mai devreme decat cele biblice, dar care nu au intrat in alcatuirea Bibliei). Dar aceasta ramane, pana la probe elocvente, doar o nascocire de impact a unui best-seller contemporan.

CHIVOTUL LEGAMANTULUI
Misterul: Unde este Chivotul Legamantului?

Chivotul Legii, cum se mai numeste artefactul mentionat in capitolul Exodului din Biblie, reprezinta cea mai importanta comoara a „Poporului Ales”. Pentru israeliti, el constituia cel mai sacru obiect de pe Pamant, creat de Dumnezeu Insusi, prin intermediul lui Moise, pe Muntele Sinai. Chivotul era un cufar masiv, poleit cu aur, lung de 118 centimetri, inalt si lat de 78 centimetri, cu o pereche de manere din lemn de o parte si de cealalta si cu doi heruvimi din aur dispusi fata in fata, cu aripile intinse, deasupra capacului. Cufarul trebuia sa adaposteasca relicvele sacre, printre care cele doua table de piatra pe care erau scrise Cele Zece Porunci si un vas cu mana din cer, care cazuse spre hrana evreilor in pustie, dupa ce trecusera Marea Rosie, cand au fost eliberati din robia Egiptului. Ierusalimul, capitala regatului israelian si casa Templului lui Solomon, era si locul in care era gazduit Chivotul Legamantului.

Ne-am mutat ! Citeste articolul pe www.2012en.ro
Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI
Sponzorizat de
CRAMA NOBLESS

septembrie 2, 2010 - Posted by | Misterele Istoriei, Religie | , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. de un lucru m-am convins si anume ca DUMNEZEU ATOTPUTERNIC si tot EL a facut tot ceea ce vedem cu ochii nostrii!Degeaba incearca unii sa vina cu idei preconcepute cum ca planeta noastra s-ar fi format in urma exploziei nu stiu carui atom,pt ca nu vor putea sa aduca argumente solide in ce priveste explicatia lor!toata aceasta tevatura de dezinformare in masa,nu face decat sa credem si mai cu inversunare ca Dumnezeu este stapanul a tot ceea ce ne inconjoara,fie ca acestor asa zisi oameni de stiinta le place sau nu!eu unul stiu prea bine ca satan este entitatea superioara noua care prin puterea care o detine si o exercita asupra omenirii,reuseste intr-un fel sau altul sa determine mase importante de oameni sa creada in tot felul de nimicuri pana la a ne face sa credem ca DUMNEZEU de fapt nici nu exista!Dar noi cei care cunoastem adevarul,noi stim cine este adevaratul DUMNEZEU,si cu nici un chip acesti asa zisi oameni cu carte ne vor putea face vreodata sa credem ca planeta asta s-a format de una singura!acesta este adevarul adevarat si intr-adevar va avea loc o judecata finala candva,o triere,o separare a orzului de neghina si abia atunci cei care n-au crezut in DUMNEZEU SI IN ISUS HRISTOS vor vedea ceea ce au avut si au pierdut,adica accesul la viata vesnica,in care nu va mai exista rautatea,invidia,ura si lacomia care predomina inca miliarde de oameni!Ce este oare atat de greu de inteles ca DUMNEZEU doreste ca toata aceasta omenire sa treaca in acea stare pura de sfintenie de care au parte ingerii? oricine care il accepta pe ISUS ca mantuitor si salvator personal va putea accede la acea stare pe care doar ne-o putem imagina!Eu unul sunt convins ca nu mai poate dura mult aceasta viata in care omul inca de la nastere are parte de tot felul de ispite,insa eu cred din tot sufletul ca cine doreste sa-l gaseasca pe DUMNEZEUil va gasi cu siguranta!”Iata …zice DOMNUL ISUS..EU stau la usa si bat …cine-mi va deschide voi intra si voi cina impreuna cu el”,cat de frumoase sunt aceste cuvinte si pline de inteles….sau cum spune DOMNUL DUMNEZEU..”PE VIATA MEA,zice DOMNUL DUMNEZEU,pentru ce vreti sa muriti? Dupa mine si cel mai ateu om de pe pamant crede in ceva doar ca nu este sigur in ceea ce crede!

    Comentariu de DANYEL B | decembrie 6, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: