2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Mistere din Romania : Operatiunea “Tidal Wave”


Din ianuarie 1943, odată cu abandonarea capului de pod din Kuban, s-a spulberat definitiv speranţa de a putea folosi pentru aprovizionarea Germaniei ţiţeiul din Caucaz. Astfel, livrările de petrol din România au căpătat o importanţă sporită pentru aprovizionarea cu carburanţi a Reichului.

Schimbarea cursului războiului îi face pe Aliaţii anglo-americani să ia în calcule petrolul românesc din regiunea Văii Prahovei. Astfel, îi sinteza „The Significance of Rumanian Oil” se fac constatările: „Bombardarea capacităţilor de producţie, rafinare şi transport în şi din preajma Ploieştilor, România, reprezintă de departe cel mai strălucit mijloc de a provoca un dezastru imediat economiei de ţiţei a Axei şi, în consecinţă, efortului de război al Axei.

https://i0.wp.com/www.2012en.ro/wp-content/uploads/2012/05/misterele-istoriei-operatiunea-Tidal-wave-ploiesti-2.jpg

Producţia de petrol a României se ridica, în timpul războiului, la 6.000.000 tone anual, ceea ce reprezenta 35% din totalul producţiei de combustibil al Axei (inclusiv produsele sintetice şi substitutele) şi 70% din totalul producţiei de petrol brut. Fără producţia de petrol a României de 500.000 tone lunar, Europa nazistă ar rămâne cu numai 900.000 tone lunar să confrunte un consum total care n-ar putea fi mai mic de 1.400.000 tone lunar, atunci când aşteptata ofensivă de vară începe. Dacă producţia de petrol românesc ar fi distrusă, Germania ar fi privată de tot petrolul românesc, poziţia petroliferă a Axei ar deveni rapid atât de dezastruoasă încât s-ar interfera în mod serios cu continuarea conducerii militare a operaţiunilor la o sacră majoră.

Primul raid asupra Ploieştiului a fost acela din 12 iunie 1942, cunoscut sub denumirea de Operaţiunea Halverson. Decolate din localitatea Fayid, din Egipt, 13 bombardiere au parcurs ruta Siria , Grecia ,Constanţa ,Ploieşti, atacând singurul obiectiv propus , rafinăria Astra – Română. Obiectivul este ratat, misiunea fiind un mare eşec. Nici Washingtonul şi nici Bucureştiul nu comentează a doua zi incidentul.
În România un singur om şi-a dat seama pe de-a-ntregul de gravitatea situaţiei ,ataşatul aero al Ambasadei Germaniei la Bucureşti ,Alfred Gerstenberg. În faţa Statului său Major „de asistenţă militară”, după prezentarea justă a evenimentelor, el a concluzionat: „Este un început”. Se crease un precedent.

Citeste tot articolul

mai 11, 2012 - Posted by | Mistere din Romania | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: