2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

eRepublik

Dragi cetăţeni,


Mai jos avem răspunsurile unor întrebări dese ridicate de tinerii cetăţeni. În primul rând, de ce se numeşte „Lumea Nouă”? Ei bine, deoarece în acest joc dorim să lăsăm în urmă istoriile şi stereotipurile din viaţa reală, astfel încât fiecare naţiune poate începe de la 0. Istoria în eRepublik este plină de surprize, şi exact aceste posibilităţi nelimitate de a rescrie istoria sunt ceea ce fac eRepublik aşa fascinantă.

Astfel, să ne începem voiajul şi să prezentăm unele din conceptele curente ale eRepublicii. Trebuie menţionat că mai multe concepte vor apare în eRepublik odată cu noile module, dar majoritatea celor curente vor fi în continuare aplicabile. După cum vedeţi, personajul vostru are mai multe atribute, ca level, welness, strenght şi skill. Levelul (nivelul) este o unitate de măsură a experienţei personajului tău din eRepublik, şi depinde de Puncte de Experinţă (EP, Experience Points). Primeşti EP-uri când munceşti (work), te antrenezi (train) sau te lupţi (fight). Wellnessul, sub forma unei bare, este măsura sănătăţii (health-ului) cetăţeanului tău, şi în general a bunăstării. Cu cât mai mare este wellnessul, cu atât mai mult vei produce şi cu atât mai mult damage vei da într-o luptă.. Prin productivitate ne referim la „productivitatea muncii”, ceea ce managerul general (conducătorul unei firme) priveşte când îţi plăteşte salariu, şi este foarte important să ai acest wellness pe cât de aproape de 100 posibil [n.a. Unele firme nu acceptă, sau concedieză cetăţeni cu wellness sub 90; unii menţionează asta, alţii nu. Nu poţi avea mai mult de 100 wellness.]

Mâncarea (food), casele (house) şi spitalele (hospital) îţi măresc wellnessul. Fiecare luptă îţi micşorează wellnessul cu 10 puncte, dar folosind spitalul din regiunea ta îţi dă o anumită valoare de wellness egală cu calitatea spitalului (10-50 wellness). Ţineţi minte că pentru a folosi spitalul trebuie să fi luptat cel puţin o dată în acea zi, şi că poţi folosi spitalul doar o dată pe zi.. Munca îţi micşorează wellnessul cu o sumă egală cu calitatea companiei la care lucrezi. De exemplu, o companie Q5 îţi scade wellnessul cu 5 puncte. Antrenarea (training) îţi micşorează deasemenea wellnessul, dar poţi recupera lipsa acestuia deţinând o casă şi consumând mâncare. Acombine sau ajusa calităţile casei, a mâncării şi ca companiei, este o sarcină importantă în Lumea Nouă.

Skillul îl vezi în pagina profilului tău (la „Bio”) şi reflectă capabilităţile tale de muncă. Companii de varii tipuri cer un anumit skill, şi cu cât mai mare skillul, cu atât mai mare productivitatea şi în consecinţă cu atât mai mare salariul câştigat.

Poţi munci în orice tip de companie oricând doreşti, dar se recomandă să te orientezi pe un anumit skill. Este mai bine să ai un skill de 10 într-un domeniu decât să ai skilluri de 5 în toate domeniile.

Alt atribut este strenghtul (forţa), care influenţează damage-ul pe care îl dai în lupte. Acest damage depinde de forţa ta şi deasemenea de calitatea armei folosite (dacă ai vreuna în inventar). Muncind şi antrenându-te zilnic skillul şi strenghtul îţi cresc cu o valoare default. [n.a. Următoarea propoziţie omisă. Lana killed the game.)

Astfel am acoperit noţiunile de wellness, skill de muncă şi forţă. În primele zile vei munci pentru un salariu mic, dar destul de repede vei ajunge la un level mai mare de skill (ca 2.00 sau 3.00), astfel vei primi o slujbă mai bine plătită. Puterea şi productivitatea muncii cresc repede la început, pentru a ajuta noii jucători. Veţi observa că acea creştere scade pe măsură ce avansaţi în joc.

Pe bara laterală, sub indicatorul de wellness, veţi vedea bani: GOLD (aur) şi moneda naţională. Cele două (şi oricare alta) sunt convertibile, aşa că îţi poţi schimba salariul în GOLD, prin piaţa monetară (monetary market). Apropo de aur, dacă munceşti zi de zi pentru 30 de zile, vei primi o medalie de hark worker şi 5 GOLD (de fapt, orice medalie îţi aduce 5 aur). Deasemenea, când ajungi la nivelul 6 primeşti 5 gold, iar prin ajungerea la strengh de nivel 5 (şi prima medalie de super-soldier) primeşti încă 5 gold. Astfel încât, destul de repede, în doar 30 de zile pe eRepublik, poţi câştiga 15 gold pe gratis, asta pe lângă câştigurile câştigate din muncă.

În timpul unei luni avem trei alegeri în Lumea Nouă, partea a modulului politic: preşedintele de partid, alegeri în congres şi pentru preşedintele ţării. Spunem că 4 ani din viaţa reală sunt condensaţi aici într-o singură lună. Aceste alegeri sunt foarte importante deoarece oamenii pe care îi alegeţi decid soarta naţiunii tale.

Deci, ce-ar trebui să faceţi în primele săptămâni pe eRepublik? Ar trebui să observaţi [n.a. lurking 🙂 ], să citiţi presa şi să adunaţi informaţii. Puteţi vorbi cu noi prieteni şi jucători vechi pentru a vă familiariza cu diferite trucuri. Este important de ştiu că majoritatea ţărilor au un gen de „cabinet” cu minştri sociali, ca Secretarul de Stat sau Ministerul Apărării. De la aceştia poţi primi cel mai bine sfaturi.

Alt lucru pe care ar trebui să-l cunoaşteţi sunt Legile eRepublicii. A nu le respecta pot aduce blocări temporare sau permanente din joc. Prima regulă pentru o carieră de succes este să jucaţi corect (fairplay). Câştiguri ilegale de proprietăţi sau crearea mai multor conturi rezultă în suspendări permanente a contului. Ţineţi minte că administrarea mai multor cetăţeni este la fel de ilegal ca şi crearea a mai multor cetăţeni de către tine însuţi. Aşa că, vă rugăm, distraţi-vă pe eRepublik dar respectaţi şi Legile eRepublicii.

Dar cum te vei distra? Modulul media ar fi un început bun. Ziarele şi articolele sunt inima şi mintea eRepublicii. Cea mai rapidă cale de a te face cunoscut este să fii activ în media. Cine ştie, poate într-o zi vei fi printre cei mai apreciaţi jurnalişti din lume. Poţi încerca să construieşti un imperiu economic de la 0 care într-o zi ar putea să se întindă pe întreaga „Lume Nouă”. Dacă reuşeşti asta şi venitul te face un cetăţean bogat, cel mai probabil, mai apoi vei deveni unul din eroii de luptă pentru naţia şi alianţa ta. Pentru că a câştiga lupta importante împreună cu prietenii tăi şi aliaţii este un sentiment covărşitor. Şi, desigur, pe lângă a deveni un jurnalist grozav, un cetăţean foarte bogat şi un erou de luptă care inspiră şi încurajează conaţionalii pe câmpul de luptă, ai putea urca la nivele politice. Fiecare Preşedinte a început ca un jucător nou la un moment dat, exact ca tine.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: