2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Ce este gravitatia ?


Gravitaţia este fenomenul fizic natural prin care obiectele cu masă se atrag reciproc, cu o forţă a cărei intensitate depinde de masele acestora. Este una din cele patru interacţiuni fundamentale, alături de interacţiunea tare, interacţiunea electromagnetică şi interacţiunea slabă.

În fizica modernă gravitaţia este descrisă de teoria relativităţii generalizate, dar în cele mai multe situaţii practice se poate aplica cu o excelentă aproximaţie legea atracţiei universale a lui Newton, din mecanica clasică. Aceasta din urmă spune că oricare două corpuri acţionează unul asupra celuilalt cu o forţă de atracţie direct proporţională cu masele celor două corpuri şi invers proporţională cu pătratul distanţei dintre ele.

În viaţa de zi cu zi fenomenul este cel mai uşor observat ca forţa de atracţie exercitată de Pământ asupra tuturor corpurilor, forţă numită greutate. Valoarea greutăţii unui corp este direct proporţională cu masa corpului şi orientată spre centrul Pământului. Coeficientul de proporţionalitate se numeşte acceleraţie gravitaţională şi este egal cu acceleraţia unui corp care cade liber în cîmpul gravitaţional al Pământului.

 

Citeste tot articolul

AICI

 

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

octombrie 15, 2008 - Posted by | Intrebari fundamentale. | , , , , , , , , , , , , , , ,

8 comentarii »

  1. Atractia dintre mase, dintre substanta neutra electric ar fi produsa de depresiunea care apare in spatiu datorita fluxurilor eterice de aspiratie produse de particulele din nucleele atomice ale substantei. Nucleonii s-ar cimporta ca niste ventilatoare centrifugale, care aspira eterul cu viteza foarte mica prin jurul axei de rotatie si il refuleaza cu viteza foarte mare pe la periferie prin niste sectiuni foarte mici. Raportul intre sectiunea de refulare si sectiunea de aspiratie ca si raportul intre viteza de aspiratie si viteza de rfulare ar fi dat de constanta gravitationala G . Fluxul eteric de aspiratie avand viteza foarte mica de curgere inspre substanta, are timp foarte mare de interactiune cu substanta. si de aceea are efect preponderent asupra efectului repulsiv produs de fluxul de refulare, care avand viteza foarte mare are timp foarte scurt de interactiune cu substanta. Peste efectul atractiv produs de fluxul eteric de aspiratie se suprapune si efectul repulsiv al campului de densitate a masei, care compenseaza cam jumatate din efectul fluxullui de aspiratie. Asta explica de ce intre mase este numai atractie si de ce interactiunea gravifica esta asa de slaba.

    Comentariu de Adrian Gheorghe | octombrie 1, 2018 | Răspunde

  2. Am dedus ca atractia gravifica dintre mase, ar fi produsa de depresiunea care apare intre mase, datorita intalnirii (interferentei) fluxurilor eterice de aspiratie ale substantei. Fluxul eteric de aspiratie ar fi produs de nucleonii din nucleele atomice ale substantei. Nucleonii s-ar comporta ca niste ventilatoare centrifugale, care aspira eterul cu viteza mica prin jurul axei de rotatie si il refuleaza cu viteza foarte mare pe la periferie. La nivelul planetei raportul intre sectiunea de refulare si sectiunea de aspiratie (prin suprafata planetei) a eterului este dat de constanta gravitationala G. Viteza fluxului eteric de aspiratie ar fi de 23 m/s. Iar debitul eterului aspirat ar fi de 10^16 m^3/s.

    Comentariu de Adrian Gheorghe | mai 24, 2017 | Răspunde

  3. De un timp ma roade o idee.Daca ipotetic ar exista in componenta fiecarui atom o particula care ar actionala magnetismul terestru?Daca s-ar demonstra ca exista s-ar putea inventa si un aparat care ar putea indeparta aceasta particula chiar si pentru o perioada scurta de timp,va las sa visati la ce s-ar putea folosi aceasta descoperire.

    Comentariu de ivi | septembrie 17, 2010 | Răspunde

  4. Interactiunea (atractia) gravifica dintre corpuri se produce prin intermediul campului gravific. Deoarece atractia gravifica este generata de intalnirea (interferenta) campurilor gravifice, atat in spatiu cat si la nivelul particulelor elementare, pentru a descifra mecanismul acestei interactiuni, cred ca este necesar de lamurit mai intai care este natura intima a campului gravific. Am postat pe forumul:-astronomy.ro-; la sectiunea :-teorii alternative-; un articol in care expun o ;-Ipoteza asupra sursei campului gravific-; la linkul: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=27677#27677

    Comentariu de gheorghe adrian | iulie 14, 2010 | Răspunde

  5. ma puteti ajuta si pe mne??…am un proiect despre tendinta corpurilor de a ocupa pozitii in care centrul de greutate este cel mai jos..trebuie sa explic fenomenele ce actioneaza asupra acestora

    Comentariu de Mandy | iunie 3, 2010 | Răspunde

  6. catalin teoria mea este ca in centrul pamantului este gravitatia foarte mare…cauta sa vezi cum e gravitatia pe cel mai indepartat punct al pamantului fata de centru si anume ecuatorul si cauta cum este gravitatia la un pol… unde e distanta mai mare este gravitatia mai mica…deci iti dai seama ca cu cat esti mai aproape de centru cu atat gravitatia este mai mare…nu are cum sa fie 0…cel putin asta este parerea mea…

    Comentariu de osiris | iunie 2, 2010 | Răspunde

  7. Uitati care e parerea mea despre Centrul Pamantului. Oamenii de stiinta spun ca in centrul pamantului ar exista doar macma, insa, daca ar fi asa, centrulpamantului ar trebui sa se mareasca in fiecare an si, pana acum, pamantul nici n-ar mai trebui sa mai existe. Daca ar fi asa, caldura ar trebui sa topeasca din ce in ce mai mult tot ce este in jurul ei, si astfel lava sa urce din ce in ce mai mult prin suprafata. Daca aceasta teorie ar fi posibila, atunci cred ca din aceasta cauza exista vulcanii: pentru ca atunci cand nivelul macmei creste prea mult, sa iasa la suprafata prin ei, si astfel, nivelul centrului nu ar creste cu foarte mult anual. Totusi, chiar daca am doar 14 ani, teoria mea este ca in centrul pamantului gravitatia este 0. Cred ca gravitatia scade din ce in ce mai mult in timp ce ne apropiem de centru. Astfel, nu cred ca in centrul pamantului exista ceva, sau daca ar exista,m cred ca ar fi o lume incredibila, la care nici nu am visat.

    Comentariu de Catalin | mai 23, 2010 | Răspunde

  8. E ft ok referatull.Pe acest referat am luat nota 10.Deci incercati-l si voi.

    Comentariu de Anonim | februarie 15, 2010 | Răspunde


Lasă un comentariu