2012 Era Noastra

Mistere.Enigme. Civilizatii disparute.Organizatii secrete.Enigme romanesti.Piramidele.Misterele istoriei.Fenomene inexplicabile.Paranormal.Disparitii.Ipoteze.2012.Apocalipsa.

Manastirea Snagov bantuita de spiritul lui Vlad Dracul.


Spiritul lui Vlad Dracul bantuie Manastirea Snagov

Legendele au nevoie de misterul in care s-au nascut pentru a supravietui. Prea multe explicatii le le ucid frumsetea. Asa se intampla de veacuri si cu povestea lui Vlad Tepes, enigmaticul print valah, cu istoriile despre iubirea sa nestiuta si despre o comoara fabuloasa, pierduta undeva sub apele unei fantani

Despre Vlad Tepes, domnitor al Tarii Romanesti, s-a spus ca ar fi fost de fapt „modelul lui Draculai, singuraticul conte-vampir a carui soarta incepe si se sfarseste intr-o trecatoare din inima Carpatilor. Domnia lui a fost agitata si s-a petrecut intr-o lume la fel de miscatoare si de nesigura.

Ordinul Dragonului
Vlad se incoroneaza in vremea cand Henric al VI-lea si englezii se luptau in Razboiul celor Doua Roze, cand in Ungaria domnea marele rege de origine romana Matei Corvin si cand sultanul Mahomed al II-lea spulbera cu ostile lui Europa crestina. Radacinile controversatelor povesti sunt, aparent, usor de deslusit. Primul dintre Draculesti, celalalt Vlad, tatal lui Tepes, care era guvernator al Transilvaniei, a fost primit de imparatul Sigismund in „Ordinului Dragonuluii – Drago, un ordin ciudat, construit impotriva simbolisticii bisericii, fiind dedicat „balauruluii ucis de Sfantul Gheorghe. Istoricii spun ca de la numele ordinului, Drago, ordin in care a fost primit in secret si Tepes, deriva porecla Dracul, care ulterior s-a transformat in Dracula. De aici insa intri pe taramul misterului.

 

Citeste tot articolul

AICI

 

Poate e mai simplu sa va abonati la Newsletter . Primiti zilnic un rezumat al ultimelor articole .CLICK AICI

octombrie 24, 2008 - Posted by | 2012 | , , , , , , , , , , , , ,

8 comentarii »

  1. acesta legenda e taree

    Comentariu de darius | februarie 8, 2010 | Răspunde

  2. Eu stiu de la batranii din sat ca acum multi ani a existat aceea veche manastire despre care se spune ca este scufundata deoarece in timpul unei furtuni sa scufundat iar in manastire sa prins un somn care cu ani sa marit si sa transformat intr-un monstru imens se spune ca el pazeste manastirea ca nimeni sa nu fure comoara care se afla in aceasta!!am auzit ca au venit niste scafandri da nu au putut ajunge la manastire pentru ca in aproplierea acesteia a vazut somnul imens si s-au speriat si nu au mai vrut sa continue cautarea!se mai spune ca era un barbat ce se plimba cu barca pe lac si a disparut cu tot cu barca!Iar cand Snagovul scade se poate vadea crucea de la vechea manastire!Eu sunt din snagov dar nu am auzit sa bata clopote sau ceva de genul acesta!am auzit si de acele tunele care nu se stie unde ajung dar ele sunt infundate cu apa pentru a nu putea nimeni sa vada unde duc acestea!!! Asta am auzit si eu prin sat dar nu stiu daca este adevarat acest lucru!

    Comentariu de madalina | februarie 3, 2010 | Răspunde

  3. voi credeti asta? nu stiu ce sa zic…ca nu prea is din zona cu pricina…insa toate sunt doar nijte povesti de adormit copii…cu „fat-frumos” (mirele ce isi da viatza ptr iubirea vietii lui)

    sincer nu cred…SUNT DOAR POVESTI…:P

    Comentariu de orion | iulie 27, 2009 | Răspunde

  4. manastirea scufundata este pe langa baza nautica dinamo…de pe lacul snagov… si se spune ca in timpul verii….cand apa lacului este foarte mica se vede crucea bisericii…….si povestea cu somnul imens care este in clopotnita manastirii este o legenda foarte frumoasa…odata cica 2 miri sau casatorit…cand sau intors de la manastire (este vorba de cea scufundata) ..mireasa cade in apa lacului iar mirele sare du ea…mireasa moare…iar mirele nu o gaseste si moare si acesta. Se spune ca mirele sa transformat intr-un somn imens si locuieste in clopotnita manastirii…si cica inca o mai cauta pe mireasa lui…….intr-adevar…este o poveste foarte frumoasa si trista in acelasi timp…

    Comentariu de andrey | martie 30, 2009 | Răspunde

  5. Se vorbea mai acum cativa ani ca sub manastirea actuala ar mai fi fost una care nu se stie din ce motive s-a scufundat si se mai vede doad crucea din apa. Cica locul unde se mai vededin apa si acum crucea fostei mnastiri nu ingheata niciodata.Se mai spune ca un peste ar fi intrat in manastirea scufundata printre grilaje si in timp crescand nu a mai putut iesi. Asa explica batrani satului disparitia celor care au intrat sa exploreze adancurile si nu au mai revenit niciodata.

    Comentariu de mihaela | ianuarie 17, 2009 | Răspunde

  6. Stau in Snagov, am vizitat manastirea dar nu am auzit niciodata de comori sau luminite.Nu se aude nici urlete sau tipete dincontra e o zona linistita si foarte frumoasa.

    Comentariu de mihaela | ianuarie 17, 2009 | Răspunde

  7. In sfarsit a aparut o carte care prezinta si explica toata viata lui Vlad Tepes intr-un mod placut si foarte bine informat!
    Se numeste Rastignit Intre Cruci
    site-ul cartii este la http://www.legend-of-vlad.com

    Comentariu de marius pahintu | noiembrie 28, 2008 | Răspunde

  8. […] De fapt, legenda contelui sangeros, supranumit Dracula, a fost asociata cu domnitorul Vlad Tepes abia in secolele XIX – XX. Aceasta suprapunere de imagini s-a datorat faptului ca domnitorul roman era cunoscut ca fiind fara mila fata de cei care nu i se supuneau sau incalcau legile, iar pedeapsa cea mai des utilizata era trasul in teapa. O alta explicatie a numelui Dracula ar putea veni de la fatul ca in 1431, Sigismund de Luxemburg l-a investit pe Vlad al II-lea, tatal lui Tepes, cu Ordinul Dragonului, un ordin cavaleresc dedicat luptelor impotriva turcilor, iar emblema era un dragon, asociat cu simbolul diavolului. Din cauza acestei embleme se pare ca Vlad Tepes a primit supranumele de Vlad Dracul. De altfel, Castelul Bran nu este singurul punct turistic legat de aceasta legenda. Un al loc evocat atunci cand vine vorba de Dracula este si Manastirea Snagov. […]

    Pingback de Castelul Bran si Dracula. « 2012 Era Noastra | octombrie 24, 2008 | Răspunde


Lasă un comentariu